Автор
Woman.bg

6 шокиращи конспиративни теории за коронавируса

С коронавируса COVID-19, доминиращ в заглавията, едва ли е изненадващо, че дезинформацията за заразата се увеличава, давайки път на редица теории на конспирацията да циркулират все по-често в пространството. Докато някои звучат забавно и наивно, а втори - твърде абсурдно, не липсват и такива, които определено стряскат с евентуалната си и немалка вероятност да са истина. Да ги видим:

1. Интернет системата 5G

Според някои теории на конспирацията, които циркулират из социалните мрежи, коронавирусът, тръгнал от Ухан, е активиран от интернет системата 5G. Ухан е първият град в Китай и в целия свят, който мина на 5G. Ето всъщност обяснението на конспираторите, защитаващи тази теория. Множество китайци в Ухан са били ваксинирани през 2019 г. с модифицирано ДНК, което предпазва от определени болести. ДНК-то, което е било вкарано в телата на китайците посредством ваксината, след това е било активирано от 60-херцовите вълни на 5G системата. По някакъв начин ваксините са стимулирали развитието на болестта в телата на жертвите. За доказателство на тази теория се предоставя и историята за трансантлантическия лайнер Diamond Princess, на който скоро е била активирана мрежата 5G, която от своя страна е способствала за избухването на заразата от коронавирус. Не е за подценяване и факта, че Ухан, както и италианските области Ломбардия и Венето, са едни от първите места в света, в които стартира технологията 5G.

2. Химичните следи от самолетите


Според тази теория коронавирусът е породен от т.нар. "кеймтрейлс" - химичните следи, които остават в атмосферата на небето след преминаващите самолети.

3. Свръхразвитите технологии

Поредната теория на конспирацията обяснява, че съвременните технологии позволяват вътрешните органи на човека да се контролират от разстояние и чрез вълни на определени честоти да бъдат изключвани, което да позволява определен човек да бъде ликвидиран.

4. Биологично оръжие

Според тази теория пък заразата в Ухан - огнището на коронавируса COVID-19, е проба и суха тренировка за планирана в бъдещето биологична война. А вирусът е създаден специално в лаборатории във или извън Китай.

5. Извънземна атака

Не липсват и теории, които виждат в появата на новия коронавирус намесата на извънземни, които искат да завладеят Земята.

6. Тайно общество, контролиращо света

Немалка част от конспираторите са склонни да твърдят, че могъща група тайно планира да контролира или унищожи определена институция, държава или целия свят.

Ще ни се нито една от тези теории да не е вярна и силно се надяваме, че скоро учените ще открият път към бързо преодоляване на пандемията от коронавирус COVID-19. Световната здравна организация (СЗО) също не остана безучастна към подобни конспирации и пусна в отговор на тях специален уебсайт, за да разсее всякакъв тип необосновани твърдения за произхода на коронавируса, поднасяйки компетентна информация за това как се разпространява в действителност патогенът.

Четете още: Топлите напитки унищожават коронавируса!