Белият дом засия в пищната коледна украса на Джил Байдън (Снимки)

Белият дом засия под блясъка на пищна коледна украса, която първата дама на САЩ - Джил Байдън, декорира с помощта на 100 доброволци.

Над 300 свещи и 78 750 лампички обляха с празничното си сияние официалната резиденция на президента.

View post on Instagram
 


Най-голямата и тържествена коледна елха на Белия дом е поставена в Синята зала. Да припомним, че тя пристигна преди броени дни и бе посрещната от първата дама Джил Байдън на Северната порта на Белия дом, както традицията повелява.

Официалната елха е висока 18 фута (5,50 м) и е отгледана в Северна Каролина от Ръсти и Бо Естес, победители в големия шампионат на Националната асоциация за коледни елхи през 2021 г.

View post on Instagram
 

Сред украсата ѝ от златни топки, гирлянди и светлинки, са накацали и бели гълъби, като на всеки един от тях е написано името на един от щатите.

View post on Instagram
 

Те символизират "мира и светлината, донесени на всички нас от службата на работещите на първа линия по време на пандемията", се казва в пътеводителя за обиколка на Белия дом.

"Украсените стаи в Белия дом отразяват даровете от сърцето, които обединяват всички нас: вяра, семейство, приятелство, изкуство, учене, природа, благодарност, служба, общност, мир и единство", сподели първата дама в Инстаграм профила си.

View post on Instagram
 


В различните зали и коридори на резиденцията са поставени общо 41 елхи, отрупани от горе до долу в цветни топки и гирлянди. 25 венеца красят верандите и огледалата на Белия дом. За декорацията на зданието са използвани над 6000 метра панделка, 10 000 коледни топки и други фигурки.

"Подаръци от сърцето" пък е празничното мото, избрано за тази година. Декорациите в различните стаи на Белия дом ще представят всеки от тези подаръци.

Освен с бели гълъби, кабинетът на първата дама е украсен и с множество златни звезди.

Сред украсата на Белия дом няма как да бъдат подминати и традиционните за американците коледни чорапи, които семейство Байдън е окачило над камината в трапезарията. Те символизират "дара на семейството - тези, от които сме родени, тези, които избираме, и тези, които създаваме".

В тази стая от коледните дръвчета ни гледат портретите на първите семейства, които са живели в Белия дом през цялата история.

За традиционната изложбата от коледни сладки пък тази година са използвани 55 блата медено тесто, 120 килограма мармалад, 35 килограма шоколад и 25 килограма глазура.



Особено очарователен е джинджифиловият учител, поставен до джинджифиловата къщичка. Този симпатичен щрих сред празничните меденки е добавен по молба на президента Байдън, който дълги години е работел като преподавател.

Четете още: Джил Байдън посрещна първата коледна елха в Белия дом (снимки)