Автор
Woman.bg

Безкомпромисни: Върнаха брутално Джокович от Австралия, понеже няма ваксина

Сагата около влизането на Новак Джокович в Австралия вече стигна до своя очакван край. Световният №1 в тениса не получи разрешение от местните власти да влезе в страната и няма да може да играе на първия за годината турнир от Големия Шлем - Australian Open. Така Ноле няма да има възможност да защитава титлата, която спечели през миналата година и няма да може да се бори за 21-ата си титла от Големия шлем, пише Sportal.bg.

View post on Instagram
 

Както е известно, Джокович пристигна в Мелбърн към 14:30 българско време (00:30 местно), но още на летището бе задържан от имиграционните власти, тъй като се оказа, че е с грешна виза, в която не е включено “медицинско изключение” за липса на поставена ваксина.

View post on Instagram
 

След това той прекара дълги часове, в които бе заключен под охрана в стая на летището, а междувременно телефонът му бе конфискуван и той бе разпитван над 3 часа от местните власти.

В крайна сметка, след дълго обмисляне на ситуацията, от правителството на щата Виктория отказаха да приемат визата на сърбина и не му позволиха да влезе в страната.

Четете още:

Мермерски разкри менюто, с което е преборил ковид