Автор
Кристина Кирова

Българският пожарникар, който спечели уважението на принц Уилям, отново спаси Лондон

Николай Пенчев - българският пожарникар от Разград, който миналата година спечели адмирациите на принц Уилям, след като участваше в акция по гасене на горяща сграда в Лондон, отново доказа смелостта си.

Този път става дума за инцидент, отново в центъра на английската столица и по-конкретно за култовия мост Тауър Бридж. Николай и останалите пожарникари гасили горящи мотори на съоражението:

"Бяха се запалили големите хидравлични мотори, с които мостът се вдига и спуска при преминаване на лодки и кораби. Моторното отделение е на две нива под земята и хората няма как да видят и да знаят, че нещо се е случило. Разбрали са само, че мостът е бил затворен“, споделя Пенчев пред медиите.

Припомняме ви, че Николай се прочу миналата година, когато спаси семейство от огромна горяща сграда. Тогава, впечатлен от смелостта на българина и екипа, принц Уилям посети специално Пенчев и колегите му на чай и разговор. Тогава кралският наследник поздрави всеки един от пожарникарите лично и дори задал въпроси на Николай за пожарната в България.

"След като бяхме представени от комисаря всеки поименно, принц Уилям започна да ни разпитва кой откъде е, какво е направил в ситуацията. Беше си „написал домашното“ и знаеше откъде си, кой си. Задаваше ни конкретни въпроси. Попита ме за пожарната в България и защо съм поискал да се преместя точно в Лондон. Видя, че се занимавам активно със спорт – културизъм. За да разчупи още повече обстановката, се пошегува, че той самият не се и съмнява, че съм носил на ръце спасените от последния етаж", споделя пред "Телеграф" Николай.

Четете още: Ужас: Стриптизьорка продава боксерките на Хари на търг