Грижовните и всеотдайни поданици на Елизабет Втора успяха да я опазят от новия вирус, който мори света вече повече от година и половина. Ще се справят ли обаче и този път да спасят Нейно Величество? Този въпрос си задават британските медии, след като стана ясно, че здравето на кралицата отново е подложено на риск, след като човек от персонала в замъка Балморал е с положителен тест.

Става дума за човек, който работи за кралицата в шотландското ѝ имение. PCR теста, с който целият персонал се тества ежедневно, при него се оказал с положителен резултат. Той незабавно бил изолиран и изпратен за лечение, разкрива източник пред The Sun.



Контактите на всеки член от персонала на двореца с кралицата са сведени до минимум, се посочва още в информацията на медията. В момента останалите служители продължават да носят предпазни маски навсякъде из помещенията, а тези, които са били в контакт с положителния, са отделени.

В имението бабата на принцовете Уилям и Хари се намира от няколко седмици насам. Това е първото лято, в което тя ще прекара лятната си отпуска без своя съпруг, който почина на 9 април тази година на 99-годишна възраст.

Въпреки опасността кралицата продължава да посреща гости в Шотландия. Преди няколко дни прага на двореца прекачиха принц Андрю и бившата му жена Сара Фъргюсън. След тях я навести и дъщеря им принцеса Юджийн.

Четете още: Кралицата нанесла жесток удар на Кейт, няма да повярвате какво е казала