Автор
Кристина Кирова

Дъното на седмицата: Директор и ученичка въртят кючеци пред портретите на Кирил и Методий и Христо Ботев (видео)

Всеки ден покоряваме нови дъна, правим го със замах и дори се гордеем. И ако си мислите, че спасението на младите поколения се намира в учебните заведения, то ще трябва да ви отървем от тази заблуда. Или поне, когато става дума за училището "Христо Ботев" в Брусарци, Монтанско, където директорът, Асен Арсенов да върти ориенталски гьобеци с ученичка точно пред портрета на светите братя Кирил и Методий, е съвсем в реда на нещата. Все пак, голямото междучасие е за всички, нали?

Скандалното видео, което от тази сутрин обикаля мрежата, е живо доказателство, че "рибата се вмирисва откъм главата" и когато основите са поставени лошо, дори трагично, нямаме право да очакваме чудеса от децата (бъдещите учители, лекари, адвокати и каквото се сетите), а само кофти последствия.

Гледахте ли клипчето? Смешно ли ви е? Значи е дошъл моментът да ви кажа, че този веселяк не прибира по-малко от 3-4 хил.лв чисто на месец. А тези пари са от вашите данъци. Още ли ви е смешно?

Г-н Асен Арсенов е заел достойна работна позиция. Някога хората казвали, че училището и църквата са били най-важните институции в селото, а той е начело на учебното заведение. Точно този, дето кърши снага пред Кирил и Методий, решава как ще се движи учебната програма, кой учител да работи в даскалото, кой не. Би трябвало да разрешава всички настъпващи проблеми, да взима важни решения, свързани със сигурността на децата. Може би пропускам и някое-друго важно задължение. Дано той да не го прави.

Човекът обаче приема отговорностите с усмивка и чупки в кръста. Ухилен до уши, докато учениците го снимат. Има ли нещо лошо в доброто настроение - категорично не и нека децата го знаят. Има нещо много лошо обаче в "чалгарстването". В това то да бъде толерирано и директорът на училището да дава пример, като танцува кючеци.

Отговорните институции вече се самосезирали и човекът ще си понесе последствията, защото подобно поведение може да се окачестви само като непристойно. А въпросът е - колко ли такива директори има по малките населени места още, но не сме видели в интернет?

Родители, пазете си децата. Защото не всеки учител или директор би обърнал внимание на вашето дете, дори и то да е жертва на тормоз. Не и докато директорите играят кючеци по коридорите на училищата.

Четете още: Игнорирани: Кралските особи, които не бяха поканени на коронацията на Чарлз III