Известната екоактивистка Грета Тунберг съобщи, че страда от коронавирус.

Информацията не е потвърдена от медицински лица, тъй като не е направен тест, но тийнейджърката е сигурна, че тя и баща ѝ са заразени. Според нея това се е случило по време на общото им пътуване до Брюксел, състояло се преди строгите мерки за сигурност.

Грета използва социалните мрежи, за да сподели как се чувстват тя и баща ѝ. И двамата имат оплаквания, досущ отговарящи на симптомите за коронавирус. Грета разкри, че през последните дни се чувства крайно уморена, побиват я тръпки, гърлото ѝ е сухо и има кашлица. Баща ѝ споделя същите симптоми, но при него са по-интензивни и са придружени от треска.

View post on Instagram
 


Екоактивистката сподели, че от две седмици живее в пълна изолация. Тя разкрива, че все още не ѝ е направен тест, тъй като в Швеция практиката е да прибегнат към тази мярка, единствено при нужда за спешна медицинска помощ и влошени състояние. В случай, че изразяват леки симптоми, болните трябва да се изолират напълно и да се подложат на домашно лечение.

В края на публикацията си Грета съобщава, че почти се е възстановила. Всъщност, тя е откровена, че при нея боледуването е преминало леко и е изпадала в много по-тежки здравословни ситуации. В последните изречения тийнейджърката призовава всички, които не са в рисковата група и могат да изкарат вируса без усложнения, трябва да бъдат изключително отговорни. Те трябва да се въздържат от разходки навън и да помогнат за спирането на заразата.

„И помнете – винаги се грижете един за друг и помагайте на тези, които са в нужда“, завършва посланието си Грета.

View post on Instagram
 


Четете още: Истина ли е? Нов вирус отне човешки живот