Автор
Ева Григорова

Как Илон Мъск призна, че е татко на поне 10 деца и се отказа от Twitter

Най-богатият човек в света Илон Мъск е изключително енигматична фигура и е способен да изненада дори и най-страстните си фенове.

През уикенда стана ясно, че той е решил да се откаже от сделката за закупуването на социалната мрежа Twitter, която бе широко коментирана в американските медии. В официалното писмо, което Мъск изпрати до правния отдел на компанията се казва, че дружеството не е изпълнило редица задължения по споразумението, включително не е предоставило пълна информация, която би могла да покаже дела на фалшивите акаунти.



Мъск ще трябва да плати на компанията около 1 млрд. долара компенсация, ако споразумението бъде признато за нарушено, а освен това от Twitter заплашват да заведат допълнителен иск срещу него.

През април ръководството на Twitter заяви, че Мъск е предложил да купи социалната мрежа за 44 млрд. долара. В профила си в социалната мрежа предприемачът има над 100 милиона последователи, където публикува любопитен колаж по темата, с който намеква, че смята, че ще спечели делото, което предстои.



"Правя всичко възможно, за да помогна на кризата с недостатъчното население. Сриващата се раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията до момента", написа пък миналата седмица той, признавайки, че тайно е станал баща на близнаци. Майка им пък е Шивон Зилис - изпълнителния директор в една от компаниите на Мъск - "Neuralink".

Само няколко седмици по-рано пък стана ясно, че той има второ дете от противоречивата певица Граймс, което се роди чрез сурогатна майка.

Официално милиардерът има две деца от канадската изпълнителка и още пет от бившата си съпруга, писателката от Канада Джъстин Уилсън. Шестото му дете от нея умира няколко седмици след раждането си. Някои медии обаче твърдят, че той е баща на “поне 10 деца”.

От известно време насам Мъск непрекъснато алармира, че намаляването на населението на Земята вече се е превърнало в сериозен проблем, който може да доведе до колапс на човешката цивилизация.

Според него много хора не осъзнават колко големи са опасностите от това да се раждат все по-малко деца.
"Не е задължително да растем драматично, но най-малкото нека не изчезваме постепенно, докато цивилизацията не приключи с всички нас в памперси за възрастни и скимтене", заяви Мъск преди време на конференция в Маями.

View post on Instagram
 

Предприемачът е на мнение, че хората, които смятат, че броят на хората е проблем за планетата и нейната околна среда, абсолютно нямат право.

Тогава той допълни, че тезата "да имаш по-малко деца е по-добре за околната среда е пълна глупост".

"Околната среда ще бъде наред, дори да удвоим броя си", твърди Мъск. "С други думи, децата ще са добре, така че имайте повече от тях, преди да изчезнем".