Как Илон Мъск призна, че е татко на поне 10 деца и се отказа от Twitter

11 юли 2022 | 11:53
1998
0
Getty Images/ Instagram
0

Най-богатият човек в света Илон Мъск е изключително енигматична фигура и е способен да изненада дори и най-страстните си фенове.

През уикенда стана ясно, че той е решил да се откаже от сделката за закупуването на социалната мрежа Twitter, която бе широко коментирана в американските медии. В официалното писмо, което Мъск изпрати до правния отдел на компанията се казва, че дружеството не е изпълнило редица задължения по споразумението, включително не е предоставило пълна информация, която би могла да покаже дела на фалшивите акаунти.Мъск ще трябва да плати на компанията около 1 млрд. долара компенсация, ако споразумението бъде признато за нарушено, а освен това от Twitter заплашват да заведат допълнителен иск срещу него.

През април ръководството на Twitter заяви, че Мъск е предложил да купи социалната мрежа за 44 млрд. долара. В профила си в социалната мрежа предприемачът има над 100 милиона последователи, където публикува любопитен колаж по темата, с който намеква, че смята, че ще спечели делото, което предстои. "Правя всичко възможно, за да помогна на кризата с недостатъчното население. Сриващата се раждаемост е най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията до момента", написа пък миналата седмица той, признавайки, че тайно е станал баща на близнаци. Майка им пък е Шивон Зилис - изпълнителния директор в една от компаниите на Мъск - "Neuralink".

Само няколко седмици по-рано пък стана ясно, че той има второ дете от противоречивата певица Граймс, което се роди чрез сурогатна майка.

Официално милиардерът има две деца от канадската изпълнителка и още пет от бившата си съпруга, писателката от Канада Джъстин Уилсън. Шестото му дете от нея умира няколко седмици след раждането си. Някои медии обаче твърдят, че той е баща на “поне 10 деца”.

От известно време насам Мъск непрекъснато алармира, че намаляването на населението на Земята вече се е превърнало в сериозен проблем, който може да доведе до колапс на човешката цивилизация.

Според него много хора не осъзнават колко големи са опасностите от това да се раждат все по-малко деца.
"Не е задължително да растем драматично, но най-малкото нека не изчезваме постепенно, докато цивилизацията не приключи с всички нас в памперси за възрастни и скимтене", заяви Мъск преди време на конференция в Маями.

Предприемачът е на мнение, че хората, които смятат, че броят на хората е проблем за планетата и нейната околна среда, абсолютно нямат право.

Тогава той допълни, че тезата "да имаш по-малко деца е по-добре за околната среда е пълна глупост".

"Околната среда ще бъде наред, дори да удвоим броя си", твърди Мъск. "С други думи, децата ще са добре, така че имайте повече от тях, преди да изчезнем".

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени