Автор
Теодор Муховски

Лелята на 19-годишното момче, което загина в подводницата: Не искаше да се качва, искаше да зарадва баща си

Студентът, загинал при трагичната имплозия на подводницата "Титан", е бил доста уплашен от това пътуване и се е присъединил към екипажа само за да зарадва баща си по случай Деня на бащата, разкрива съкрушената му леля.

Пакистанският бизнесмен Шахзада Дауд и 19-годишният му син Сулеман са две от петте жертви, загинали на място, когато подводницата "Оушънгейт" претърпя катастрофална имплозия само на 1600 фута от носа на "Титаник", съобщи в четвъртък бреговата охрана на САЩ.

Другите жертви са главният изпълнителен директор на компанията Стоктън Ръш, ветеранът от френските военноморски сили Пол-Анри (PH) Наржоле и британският милиардер Хамиш Хардинг.

View post on Instagram
 

По трагичен начин Азмех Дауд - по-голямата сестра на г-н Дауд, който е заместник-председател на корпорацията Engro - заяви пред NBC News, че племенникът ѝ не е бил никак готов за това пътешествие, но се е чувствал длъжен да угоди на баща си, който е бил страстен любител на катастрофата на кораба Титаник, случила се през 1912 г.

"Мисля си за Сулеман, който е само на 19 години и е там долу... Честно казано, това е съкрушително", казва леля му пред американската медия от дома си в Амстердам, когато все още има някакъв шанс племенникът ѝ да бъде открит жив..

Тя добавя: "Не мога да повярвам, че това се случва. Това е нереална ситуация."

Азмех, която подобно на останалите разтревожени роднини, се надяваше на чудо, продължава: "Чувствам се като попаднала в наистина лош филм с обратно броене, но не знаеш какво да отброяваш".

Тя каза, че "лично на нея ѝ е трудно да диша, като мисли за тях" и добави: "Това не прилича на нито едно преживяване, което съм имала".

View post on Instagram
 

Най-вероятно смъртта за мъжете, някои от които са платили по 250 000 долара, за да видят известното корабокрушение, е била незабавна.