Автор
Ева Григорова

Майката, обвинена, че е избягала с чуждото бебе: Всичко ми разбихте, всичко ми отнехте

Севда Михайлова е готова двете родилки да си разменят отново бебетата след направените ДНК - тестове. Тя иска това да се случи, въпреки че е огорчена от медиите, които я набедиха, че е искала да избяга с новороденото.

Стана ясно, че разменените бебенца ще се завърнат при биологичните си майки без да има съдебни дела. Директорът на болница "Шейново" д-р Велев наказа трима души, отговорни за този гаф. Той прецени, че на този етап няма да подава оставка.



"Медицински надзор" не може да каже как са сменени бебетата, но глобява акушерки и лекари.
"Ще си ги разменя, какво мога да направя. Искам да престана да пишат разни глупости. А не да ме обвиняват с разни глупости, че съм избягала", каза жената пред камерата на бТВ.

Екипът я намира на разходка в парка на "Орландовци", където живее и в момента се грижи за малката Ванеса от три месеца, за която вече ДНК-експертизи доказаха, че не е нейна дъщеричка, а на другата майка.



Севда Михайлова е убедена, че за мъченията ѝ сега са виновни другата майка и АГ-болницата "Шейново", защото нито другата жена, нито от болницата я търсели, а тя междувременно се е привързала към чуждото бебе.

"Обвинявам ги! Другата майка нито излиза, нито говори, изобщо не ми звъни, крие се. Едно, че аз страдам в момента - плюс, че съм привързана", призна разочарованата майка.

"Всичко ми разбихте, всичко ми отнехте. Психиката ми повече не е наред, разбирате ли го това?! Ето така всичко го направиха тия от болницата "Шейново", оплаква се Михайлова.



На въпроса дали не иска вече да види своето дете, казва: "Като му дойде времето, ще го видим, живот и здраве".

Социалните служители вече са я посетили, уточнява още жената.

Ако и двете семейства са съгласни, това не изисква водене на съдебни дела, даде разяснения пред бТВ адвокат Мария Шаркова по повод казуса с размяната на децата. Проблем и проточване на съдебни процедури би имало, само ако едното семейство е против.