На фронтовата линия в Украйна - жени и деца

23 февруари 2022 | 16:26
9485
1
Снимки: Getty Images
1

79-годишна жена е сред доброволците, които се обучават в тренировъчни лагери в Мариупол, за да се научат да се защитават в случай на война. Обучението се води от украинските специални сили, които са част от Националната гвардия. Доброволците се учат да как да зареждат оръжията си и как да се прицелват.

“Сега съм готова да стрелям. Ще защитавам дома си, града си и децата си”, казва 79-годишната Валентина Константиновска.

Трябва да се отбележи, че такива лагери има вече из цялата страна, а в тях хора от всички възрасти, включително много деца и тийнейджъри, се учат не само на бойни умения, а и как да оцеляват и да реагират в случай на сериозно нараняване.


Междувременно  напрежението около Украйна продължава да расте. Днес Киев обяви извънредно положение в страната, което ще продължи 30 дни.  Украйна призова и гражданите си, които живеят в Русия, да я напуснат възможно най-бързо. Смята се, че около 3 милиона украинци живеят там, като много от тях имат семейства и в двете държави.

Русия от своя страна обеща днес силен и болезнен отговор на американските санкции, обявени след като Москва призна независимостта на двете самопровъзгласили се републики в Източна Украйна. 

Още по темата

Коментари

1 Бай Ганьо
  07 март 2022 | 14:24 отговор
 

и руският и украинският народи заслужават свобода, а не диктатора Путин ! Мястото на Путин не е в бункера, където се крие от народната любов. Мястото на Путин е в лудницата, в усмирителна риза и с намордник за бясно куче.

 

Добави Коментар

Най-четени