На Слънчака мамата си трака - англичаните отново идват на 1-ви юли!

След като от няколко дни насам знаем, че летният сезон в България е спасен и дори ще можем да се припичаме удобно на шезлонг и под прохладата на сянката от чадър безплатно, е време да обърнем внимание на една специфична част от родното море – Слънчев бряг или както с любов го наричаме „Слънчака“.

Оказа се, че нищо не е в състояние да убие купона на известния ни курорт и дори чужденци няма да липсват през лято 2020. Тази новина бе съобщена не само от родните медии, но и от британското издание „Сън“. Англичаните ще могат да стъпят на Слънчака още на 1-ви юли! А новината, че шезлонгите и чадърите ще се използват безплатно, също намери място в новинарския поток на Великобритания, така че, народе, готви се – купонът се заформя и никакъв коронавирус няма да го спре.



За добро или за не чак толкова добро, потокът от чужденци към Слънчака едва ли ще бъде незначителен. По всичко личи, че животът си продължава, а единствената вълна, която интересува туристите, е тази, която се разбива по пясъка на нашето море. Да се надяваме, че през лятото ще спрем да чуваме за другите вълни, онези на заразата.



Според британското издание, България е успяла да премине сравнително леко през кризата, тъй като регистрираните случаи на COVID-19 са нисък брой. Ето защо англичаните ще се чувстват още по-свободни да пощракат с пръсти на лъскавия ни Слънчак. И шоуто ще продължи.

А вие какво мислите? Трябва ли Слънчев бряг да остане център на купона за туристите след този тежък период на страх и паника?



Четете още: Сицилия плаща половината цена от самолетния билет, ако отидеш на почивка там това лято