Автор
Веселина Петрова

Наше момиче с номинация за Оскар. Ние я спукваме от критики. Как пък веднъж не се зарадвахме на чуждия успех?!

Здравейте, Българи? Добре ли сте, как сте? Имаме много поводи за гордост. да. И в исторически план, и в по-ново време. Имаме страхотни спортисти, които са ни радвали много пъти, завоювайки медали. Имаме страхотни деца, които постоянно печелят олимпиади по математика, физика... И не само. Но ние някак не успяваме да се зарадваме на нито един. но пък винаги намираме повод да мрънкаме, да намираме махна, да критикуваме.

"Кой този ли? Ама той не става!" колко често сме чували тази реплика? Постоянно. Само някой да излезе от тълпата и да тръгне нагоре в неговата си област и веднага се намира друг, който да напише куп негативни коментари.

Радостта ни е чуждо усещане. Радостта от успеха на другия.

И сега, когато една българка се докосва до възможността да спечели най-голямата филмова награда, ние пак сме негативни. Ама тя каква актриса е, ама то това филм ли е, ама то е един тъп, изпълнен с пошлост продукт, че това гордост ли е за нас...

View post on Instagram
 

Ами гордост е. Колко са българите наредили имената си до тези на най-големите звезди? Всъщност реално погледнато няма значение какво мисля аз, ти, той... това няма да повлияе на кариерата на Мария. Нито на някой друг. Ще повлияе на желанието ѝ да казва, че е българка. Че защо да се пише част от народ, който я залива с помия?

Добро утро, българи? Как сте, спите ли, будни ли сте? Хайде, зарадвайте се поне малко.

View post on Instagram
 

И мечтайте. Един ден вашите деца също да успеят. Да чуем и техните имена. Хубаво е да имаме мечти. Да се стремим да успяваме. Не като критикари, а като съзидатели. Защото Мария, каквото и да говорите в социалните мрежи, е работила, за да стигне дотук. Тя не е успяла като си е качвала селфита от кабинета на пластичния хирург, нито пък е отишла в Занзибар, защото има дълги и красиви крака... Работила е. И ако иска името ѝ да продължи да се чува в бранша, в който гради кариера, ще трябва да продължи да работи. И съм сигурна, че ще успее. Защото тя вече е направила нещо, за да сбъдне мечтата си.

Мечтайте, Българи. И оставете и другите да мечтаят. Животът е пътуване. Нека бъдем добри пътешественици.