Автор
Антония Дамянова

Не сте предполагали за тези факти около коронацията на Чарлз II

Преди броени дни Бъкингамският дворец разкри някои любопитни подробности около предстоящата коронация на крал Чарлз II, планирана за 6 май.

Засега обаче не става ясно дали на тържественото събитие ще присъстват по-малкият син на краля и съпругата му, особено след излъчването на шестте серии на документалния “Хари и Меган“ и публикуването на "скандалната" автобиография на принца “Резервен”.



За сметка на това Чарлз и Камила благоволиха да открехнат завесата около някои детайли, свързани с грандиозното събитие.

Началото на коронацията ще бъде поставено с процесия от Бъкингамския дворец в Лондон. Тя ще стига до Уестминстърското абатство. Там церемонията ще бъде водена от архиепископа на Кентърбъри. Кралят и кралицата-консорт, ще бъдат коронясани заедно. След това те ще се върнат в двореца и ще излязат на балкона му за поздрав към събралите се хора.



Ще последва светлинно лазерно шоу. Предвидени са и дронове.

В концерта, който ще се състои в двореца Уиндзор ден след официалната коронация, ще участват звезди от световна величина. Техните имена обаче за момента са все още под секрет. Самият концерт ще бъде излъчван на живо по BBC.

В официалната информация се подчертава, че на концерта по повод коронацията участие ще вземат и хорове, които основно ще бъдат съставени от аматьори. В състава им ще им бежанци, хора с увреждания, както и представители на ЛГБТ общността.



Тържествените събития около коронацията ще продължат три дни, като за последния от тях – 8 май, са предвидени и множество благотворителни инициативи.

Четете още: Трета бременност или разтърсваща депресия: Защо Меган изчезна?