Нов удар за кралското семейство: Принц Чарлз е заразен

Принц Чарлз е дал положителна проба за Ковид-19, съобщиха от двореца Кларънс Хаус. Новината е от последните минути, а синът на кралица Елизабет Втора вече е изолиран.

Това е вторият път, в който Чарлз се изправя срещу вируса, като първият беше още през март 2020 г., в началото на пандемията. Новината беше съобщена в официалния профил на принца в Туитър. Това се случва буквално часове, след като той и съпругата му Камила се срещнаха с министъра на вътрешните работи Прити Пател и канцлера Риши Сунак. По време на ангажимента си в Бритиш мюзиъм те бяха в близък контакт, но дали някой друг е заразен, все още не е известно.

Припомняме ви, че Чарлз беше положителен за Ковид-19 още през март 2020 г., но за щастие тогава мина леко през вируса. Към момента няма данни как протича заболяването този път и дали и Камила е заразена.

В следващите дни Чарлз ще бъде изолиран в Кларънс Хаус, а в официалното съобщение екипът му уверява, че ще се завърне към ангажиментите си при първа възможност, след като оздравее.

Четете още: Истински истории за спешната помощ в България. Не искате да ги четете. Не искате да ви се случват...