Автор
Теодор Муховски

След критичните дни: Първите думи на детето, поразено от мълния

Добри новини относно детето, което беше поразено от мълния в Бургас. То е контактно и адекватно. Като цяло се намира в добро общо състояние, а възстановяването му продължава успешно.


Да припомним, че мълнията го уцели, след като то и семейството му се прибираха от плажа, за да се скрият от идващата буря. Един от лекуващите лекари разкри, че едно от първите изречения на детето е било "Кога ще мога да играя футбол?". Медикът сподели, че при подобни инциденти с мълнии най-често човек умира до 5 минути, но благодарение на бързата и адекватна помощ на лекарите детето е оцеляло. След оказване на първа помощ детето беше интубирано и му бяха подадени медикаменти за възстановяване на спрялата сърдечна дейност. „



Прогнозата на лекарите е, че ако всичко продължава да се развива благоприятно, детето в края на седмицата ще бъде изписано за домашно лечение. В момента то все още лекува изгарянията по тялото, нанесени от мълнията.
Стискаме палци да се възстанови напълно и да няма никакви поражения в бъдеще и всичко да остане просто един неприятен спомен.