Автор
Кристина Кирова

Тревожни новини от кралството: Елизабет наруши вековна традиция, здравето ѝ се влошава

Традиционното посрещане на кралица Елизабет Втора в замъка Балморал, който е известен още като лятната ѝ резиденция, бе изненадващо отменено, което събуди нови страхове за здравето ѝ.

По стар обичай, Нейно Величество трябваше да бъде официално посрещната в Шотландия днес, но официалното събитие бе отменено вчера. Вместо това, пристигането на Елизабет в Балморал ще бъде в тесен кръг и далеч не толкова церемониално.

Това е първият път от десетилетия насам, като изключим времето на пандемията, в който кралицата не се среща с поданиците си и не приема поздравленията им при пристигането си в Шотландия. По традиция, тя прекарва в замъка всяко лято и приема гости, като най-често това са Кейт и Уилям с трите им деца и Чарлз и Камила. Според кралските източници, Елизабет е много огорчена, че тази година традицията няма да бъде спазена, тъй като официалното ѝ посрещане в Балморал винаги е било сред любимите събития в календара ѝ.

Фактът, че кралицата все по-често променя графика си, поради независещи от нея обстоятелства и влошеното си здравословно състояние, сериозно тревожи всички работещи за нея, както и поданиците ѝ, тъй като изглежда, че 96-годишната Елизабет не се чувства никак добре. Някои дори си позволиха да отбележат, че всичко, което се случва напоследък, може би е "до голяма степен знак за предстоящи събития".

И все пак, Нейно Величество се очаква да посрещне някои от членовете на кралското семейство в лятната си резиденция и тази година.

Четете още: Даяна хванала Чарлз и Камила на калъп в мазе по време на парти