Украинският Ален Делон е загинал, защото дал бронежилетката си на дете

Вече 20-ти ден Украйна живее в истински кошмар. Всеки ден там падат бомби, загиват военни и цивилни граждани. И всичко това заради заповедта за "военна операция", дадена от руския президент Владимир Путин. Сред жертвите на това кърваво безумие се оказа и известният украински актьор Паша Лий, известен още като украинския Ален Делон.

View post on Instagram
 


Звездата от филмите "Штольня", "Тіні незабутих предків", "Зустріч однокласників" бе застрелян по време на евакуацията на града. Включил се като боец от Териториалната отбрана на родината си, той бе убит в Ирпен при сблъсъците с руските специални сили. Тъжната новина пръв съобщи тогава журналистът и адвокат Ярослав Куц.



Сега, броени дни след вестта за неговата смърт, медиите в родината му предават, че минути преди фаталния изстрел 33-годишният артист, изявявал се и като телевизионен водещ, е свалил своята бронежилетка, давайки я на малко момче, което носел на ръце. В информацията се уточнява, че той е загинал, помагайки на деца да напуснат къщата си при изтеглянето на цивилните от населеното място, когато то било неочаквано нарушено от руски обстрел.

View post on Instagram
 

Популярното лице от малкия и големия екран се присъедини към защитата на своята държава пет дни преди да бъде убит - първи март. На последната снимка, публикувана на профила му в Инстаграм малко преди смъртта му, той позира пред фотографския обектив във военна униформа.

View post on Instagram
 

Към кадъра той е написал, че в продължение на 48 часа не е имал възможност да споделя нищо във виртуалното пространство заради бомбардировките. Постът му завършва с думите, че въпреки това дори за миг не е загубил увереността си, че ще се справят с положението и Украйна ще устои на инвазията.

Малко преди това Паша е споделил друга снимка, която е от негов филм, в който играе военен. Тя е придружена с посланието: "Нека се обединим!"

View post on Instagram
 


Скръбта от загубата на своят приятел изразиха редица колеги на Паша във виртуалното пространство. Така например Юлия Островск - ръководител на платформата UATV/DOM, за която Лий работеше, го определи като "най-веселият и слънчев" водещ сред всички.

Фронтменът на група "Pianoboy" - Дмитрий Шуров, нарече Паша изключително талантлив и мил, посочвайки го за най-красивият артист от всички. Той добави, че сега актьорът е отлетял към своята планета на справедливост и светлина.

Четете още: Смелост. Истина. Арест. Силата да бъдеш Марина Овсянникова!