Автор
Woman.bg

Всичко, което трябва да знаете за бебето на Меган и Хари

Вече цял свят се вълнува от новината за поредното кралско бебе. Меган Маркъл най-накрая обяви публично, че е бременна и след броени месеци двамата с Хари ще станат родители. Дали в утробата на херцогинята расте момче или момиче, все още не знаем, но можем да си отговорим на други интересни въпроси, свързани с бебето.

Кой поред наследник на кралския трон ще бъде то?

Бебето на Меган и Хари ще бъде седмият в линията за наследяване на кралския престол. То ще предреди чичото на баща си – херцога на Йорк и той ще стане 8-и. Принцесите Юджийн и Беатрис ще останат 9-и и 10-и, а принц Едуард ще бъде 11-и.

Какво ще се пада то на кралица Елизабет II?

То ще бъде правнук/чка на кралицата и принц Филип. Ще бъде внук/чка на принц Чарлз и племенник/чка на Уилям и Кейт.



Това дете ще бъде ли владетел някога?

Малко вероятно е. Наследникът на Меган и Хари ще има трима братовчеди – Джордж, Шарлот и Луи, които са по-напред от него в списъка с чакащи за кралското място.

Как ще се казва?

Уилям и Кейт избраха често срещани в кралската фамилия имена. Но на какво ли ще се спрат Меган и Хари? Все пак, бъдещата майка е американка, така че е напълно възможно да избере име, необичайно за семейството. Ако двамата с бащата се спрат на класически вариант, вероятно то ще е Алис, Мери, Елизабет или Виктория, ако е момиче. Ако е момче – Джеймс, Филип, Фредерик или Артър. Но в случай, че Меган реши да има американски привкус, бебето може да се казва Ема или Лиам.

Ще бъде ли принц или принцеса?

Не, няма да бъде принц или принцеса, тъй като Джордж V поставя ограничение на титлите през 1917 г.

А каква ще бъде титлата му/ѝ тогава?

Ако е момче, то ще бъде граф на Дъмбартън, защото първият син на всеки херцог има правото да носи по-малка титла, която има и баща му. След като се ожени, освен херцог на Съсекс, Хари стана и граф на Дъмбартън.

Ако е момиче, ще бъде Лейди Маунтбатън – Уиндзор.



А кралицата може ли да промени това?

Да. Спомняте ли си, че преди да се роди принц Джордж, тя обяви с официално писмо, че наследниците на Уилям и Кейт ще имат титли. Само че бебето на Меган и Хари е много по-надолу в списъка с чакащите за трона.

Ще наемат ли бавачка Меган и Хари?

В детството си Хари винаги е бил близък със своите бавачки и осъзнава колко важни могат да бъдат те. Затова е много вероятно той и Меган да прибегнат към услугите на бавачка, която да се грижи за бебето, когато имат официални ангажименти. Кейт и Уилям също разчитат на бавачка, която всички добре познаваме – Мария Тереса Турион Борало.

Майката на Меган обаче е била забелязана да посещава курсове за гледане на бебета и се предполага, че тя ще долети чак от САЩ, за да помага на дъщеря си.

Кога и къде ще бъде родено бебето?

Кейт роди три пъти в крилото „Линдо“ на болница „Сейнт Мери“, където са родени и прицовете Хари и Уилям, така че вероятно Меган ще последва примера на Мидълтън. Освен това, тази болница е съвсем близо до двореца Кенсингтън.

Но не е изключена и възможността бъдещата майка да роди у дома.



Ще има ли двойно гражданство детето на Меган и Хари?

Детето на Меган и Хари ще има пълното право да кандидатства за двойно гражданство.

От дълго време Меган планира да стане британски гражданин, но все още не е ясно дали ще има двойно гражданство.

Четете още: Ето ги официалните снимки от сватбата на принцеса Юджийн (Галерия)