Автор
Теодор Муховски

Вулгарно или полезно: Китайски студенти изобретиха уред за целуване по интернет

Ако искате да целунете своят любим, но той е твърде далеч, това вече не е невъзможно! Китайски студенти изобретиха уред, който представлява топли движещи се силиконови устни. Благодарение на новото устройство, двойките, които живеят на далечни разстояния могат да изпитат истинска физическа целувка, благодарение на изобретението.

Китайските потребители на социални мрежи реагираха с изумление, някои дори бяха в шок.

Уредът е оборудван със специални сензори за налягане и чрез задвижващи механизми устройство може да имитира истинска целувка, като възпроизвежда натиска, движението и температурата на устните. Предава съвсем точно дори и звука от целувката.

Устройството срещна доста критики в социалните мрежи. Повечето го определиха като “странно”, “вулгарно” и дори “страшно”. На други пък им хареса идеята и с чувство за хумор споделиха, че “да имаш връзка от разстояние е доста лоша идея”.

Появиха се и опасения, че устройството може да бъде купено и ползвано от деца.

Човекът, на когото му хрумнала идеята се казва Дзян Чжунли, а поводът за направата му била, че самият той имал връзка от разстояние с неговата приятелка. Двамата се чували единствено по телефона или през интернет технологиите.
Според него устройството за целуване може да се използва за насърчаване на моногамните отношения, тъй като свързва само един подател и един получател в точно определен момент. А за да се използва се изисква съгласието и на двете страни.

Как работи джаджата:

През мобилен телефон се изтегля приложения (апликация), стартира се, а устройството се включва на мястото на зареждачката за телефона. Следва осъществяване на видеовръзка и двойката може да започне с целувките.

За любителите на запознанствата, китайското устройство позволява на потребителите да се свързват анонимно с непознати във функцията “Площад за целувки” на приложението.
Когато двама души си допаднат, в последствие може да им се прииска да се целунат. Те дори могат за качат своите целувки в приложението, за да могат другите да ги изтеглят и да ги изпитат.

Повечето хора не вярват, че такова нещо може да им донесе удоволствие, но коментарите опровергават това:

„Това е най-добрата изненада, която съм и правил по време на връзката ни от разстояние”.

Ако си мислите, че устройството за целувки от разстояние е скъпо – грешите. То се продава на скромната цена от 70 лв на бройка. За две устройства цената е 146 лв.

В момента устройството за целувки се продава за 260 юана (70 лв.) за брой, а на двойка - около 550 юана (146 лв.). Харчат се по 100 на месец.

Устройството за целувки предизвика сравнения и с друго смело изобретение - Kissenger - джаджа, пусната от Института по въображение в Малайзия.

Устройството имитира истинска целувка с помощта на сензорна подложка, прикрепена в долната част на смартфона, която след това предава усещането към телефона на партньора, предава 24 часа.
То е предназначено единствено за обикновени целувки по бузата или устата, без възможност за имитация на целувка с език.

Kissenger се сдвоява с приложение за съобщения, което позволява на потребителя да изпраща целувка. То измерва натиска върху различни части на устните на подателя, за да възпроизведе точно тази целувка върху приложението на получателя.
А вие бихте ли си купили подобно изобретение?