Затварят държавата при тези условия! Готвят и вечерен час!

26 октомври 2021 | 12:23
4085
0
Unsplash, Инстаграм
0

Ако заболеваемостта в страната не бъде овладяна, нараства лавинообразно и достигне над 1000 заразени на 100 000 души и запълване на леглата за неинтензивни грижи над 9000, ще се реши за въвеждането на локдаун. Това обяви в ефира на Нова тв заместник-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

„Ние сме на принципа към определен момент да се въвеждат необходимите мерки. Ако се стигне дотам, ще започнем с частичен локдаун за неваксинираните. Ограничаване на времето, в което ще могат да излизат извън къщи”, добави той.

"Ако се стигне дотам, болниците у нас да нямат легла, има вероятност да изпращаме COVID болните в Гърция и Румъния. Може да се стигне до вечерен час за възрастните хора и онези, които нямат зелен сертификат". Това обяви още зам.-здравният министър.

В момента 7000 души с коронавирус са настанени в лечебни заведения, според здравните власти.

Златанов увери, че от здравното министерство имат готовност да увеличат още интензивните легла, но за сметка на други дейности. „Опитваме се всячески да не спрем спешните оперативни интервенции, операции и други”, добави зам.-министърът.

Относно зеления сертификат, Златанов беше категоричен, че от министерството нямат никакво намерение да се откажат от тази мярка.

По думите му рестрикцията е въведена напълно адекватно в точния момент.Междувременно властите обявиха, че се прави всичко възможно още следващата седмица да се възстанови присъственото обучение за децата поне от 1 до 4 клас. Като се планира да бъдат правени 2 пъти седмично максимално щадящи тестове на децата, единствено със слюнка. За да бъде направено това обаче, родителите трябва да подпишат съгласие.

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени