Зловещото лице на щурма в Капитолия: Шаманът на 33, който още живее с мама

През последните дни в интернет пространството се появиха безброй колажи и шеги с препратки към случващото се в САЩ и по-точно в Белия дом. Известно е, че привърженици на Доналд Тръмп направиха щурм пред Капитолия и дори най-борбените успяха да нахлуят в сградата. И макар размиците да доведоха до смъртта на 4 души, събитието се превърна в обект на какви ли не шеги в социалните мрежи.

Начело на всички колажи, обаче, стои един мъж, когото със сигурност сте виждали. Това е 33-годишният Джейкъб Ченсли, който бе един от водачите на нахлулите в Капитолия. Още в момента, в който го зърнете, разбирате че този човек отдавна е изгубил връзката с реалността, но за сметка на това е опасно агресивен защитник на Тръмп. Джейкъб е известен като шаманът на „КАнон“, което е крайнодясно тръмпистко движение, поддържащо всякакви теории на конспирацията. И ако мислите, че облеклото и цялостният му вид са били изключение в онзи ден, се лъжете. Джейкъб винаги носи тези рога и лицето му обичайно е изрисувано в бяло, червено и синьо. С две думи – за него всеки ден е Хелоуин.

Der QAnon Schamane, Jacob Anthony "Angeli" Chansley, wurde verhaftet.

Публикувахте от Antifa Infos & Mobilisierungen в Събота, 9 януари 2021 г.


Съседите му го описват като провален актьор, който живее при майка си и има много странно поведение. Той е изгонен от последната квартира, която е обитавал заради просрочени наеми в размер над 1000 долара.

Джейкъб многократно е водел движения в подкрепа на Доналд Тръмп и неведнъж е бил подбудител на насилие. И макар страстта му да са театърът и киното, така и не успял да се впише в средите и да получи някоя роля. Описва артиста в себе си като актьор и майстор на дублажите, който може да преправи гласа си по 30 различни начина и владее безброй акценти.

В момента Джейкъб е под стража, след като е арестуван в събота.

Jacob Chansley, the man seen dressed in horns, wearing a bearskin headdress and with his face painted, has been...

Публикувахте от LOCAL 12, WKRC-TV в Събота, 9 януари 2021 г.


Четете още: Памела Андерсън накрая ще ни оправи. Писа писмо на Караянчева