Автор
Теодор Муховски

11 неща, които всяка жена трябва да знае, преди да навърши 40 години

Обичам да съм почти на 40 - остават ми още няколко месеца. Вече съм на 40 – имам богат жизнен опит. Очаквам да пресека тази магическа граница на женската зрялост.

Харесвам възрастта си, защото съм по-осъзната, научила съм много и знам колко много ми предстои. В мен има много скромност, но и увереност. Много ентусиазъм, но и предпазливост. Това са изреченията, които трябва да си казва всяка жена, която наближи или мине тази психологическа критическа възраст- 40 години. А сега ще разберем кои са 11-те неща, които всяка жена трябва да знае, преди да навърши 40.

Как да спрете да се извинявате

За Бога, не е нужно да се извинявате на мъжа си за небръснатите си крака, за това, че не сте имали време да му направите вечеря или че не сте излезли да пазарувате.
Не се извинявайте за нещо, което не сте направили, защото не ви се е искало или не сте имали време, защото сте били уморени. Нормално е да се извинявате, но само когато наистина сте направили нещо нередно.



Как да лъжете

И тук не става въпрос за изневяра и прословута лъжа, а за това, че понякога защитата на чувствата на другия човек е по-важна от твоята истина, която не е необходимо да бъде чута от всички. Какво мислите, какво правите, си е ваша работа. Казвайте истината, когато можете, но лъжете, когато някой друг има нужда от нея.

Как да приемате критика

На определен етап от живота си всеки от нас трябва да знае, че критиката не е смъртоносен удар. Разбира се, може да ви е критикувал шефът ви, колега в работата да ви е поставил на по-ниско ниво, майка ви да е направила забележка. Е, светът не свършва с критиката, трябва да се поучите от нея и да продължите напред.

Как да оползотворявате на времето за себе си

Много добре знаем, че няколко часа, цял ден, да не говорим за уикенд без деца и отговорности са рядкост, вероятно затова се научаваме да извличаме максимума от това време за себе си. Когато децата ги няма, вече не подреждаме дрехите си, не мием прозорците и не оправяме гардероба си, а напротив - използваме максимално това време за себе си - за да се срещнем с приятели, да се отдадем на страстта си, да прочетем книга или понякога просто да се насладим на блажения мързел, от който също имаме нужда в живота.



Как да постигнете оргазъм

На жената на 40 години не би трябвало да се налага да симулира оргазъм, защото тя отлично знае какво ѝ доставя удоволствие и какво я радва, и може да го каже или покаже на партньора си.

Как да поддържате приятелства

Определено оценяваме повече присъствието на приятели в живота си. И знаем, че не е необходимо да си звъним всеки ден, че е нормално да изчезнем за известно време, но че има някой, с когото можем да говорим по всяко време на деня или нощта и който ще разбере за какво става дума без много въпроси. Приятелствата стават по-значими за нас.

Колко е хубаво да се чувствате уморени

Няма нищо лошо в това да си легнем в 21:00 ч., за да спим до 8:00 ч.

Как да не се притеснявате за неща, които не зависят от вас

Способни сме да се отпуснем, да изчакаме нещата да се случат и да не се тревожим за неща, които са напълно извън нашия контрол. Научихме се да изчакваме търпеливо решенията, да контролираме стреса и тревожността и да оставяме нещата да се случват сами.

Колко е важно отношението ви

Вече знаем, че животът е 10% от това, което ви се случва, и 90% от това как реагирате на него. Трябва да търсите позитивите, да гледате напред с усмивка и да се наслаждавате на това, което е тук и сега.



Как вашата заетост не ви прави специални

Вече не говорите за това колко много работите, колко много време ви отнемат задълженията. Не пресмятате, че сте заети 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, защото знаете, че това не ви прави по-добри, по-важни. Вие просто сте заети.

Как да обичате по-добре

Да обичате себе си - на първо място и преди всичко. И да се грижите за себе си. И вече трябва да знаете, че любовта не се нуждае от фойерверки, не е емоционално влакче в увеселителен парк и че само когато обичате себе си, ще си позволите да бъдете обичани.

Четете още: Ето защо душата ви се е родила тук и сега