Автор
Woman.bg

5 признака, по които да разпознаете евтината жена

Има жени, които само с един поглед, движение на ръката, дума или жест могат да те покорят за цял живот. Има и такива, които, колкото и да се стараят, така и не успяват да достигнат нивото на първите. Не че им липсва хубост. Не че нещо във формите им куца. Не. Но все пак нещо им липсва. И то е онази могъща вътрешна магия, която истински умее да разпалва огъня на възторга у всеки, стига последният да има усета и сетивата да я долови.

Доста жени посочват себе си като "скъпи", изтъквайки факта, че носят само скъпи бижута, обличат само маркови дрехи, хвалят се с изтънчения си и аристократичен маникюр... Без да подозират, че истинската аристократичност и класа на една жена се излъчва не от цената на дрехите или обувките ѝ, не от сумата, похарчена за прическа или грим, не от т.нар. елитарен начин на живот, а от стойността и богатството на нейната личност.

Нека да видим пет признака, които издават, че си имаме работа с евтина жена:

1. Марки!

Евтината жена е жертва на модата. Тя преследва единствено и само маркови дрехи. Би умряла от срам, ако трябва да влезе в някой обикновен и "долнопробен" магазин, както самата тя би го нарекла, предлагащ дрехи от никому известни марки. Качеството, според въпросната дамата, се измерва единствено с марката на нейния тоалет.

2. Мъж-портмоне!

Най-яркият признак на евтина жена е потребителското отношение към един мъж. Когато се запознава с някого, първото нещо, което тя оценява в него, е материалното му състояние. Какъв автомобил кара, колко пари печели, какви подаръци може да си позволи за нея, са все въпроси, които я вълнуват при първа среща с мъж. Вътрешните качества не я интересуват особено или ги извежда на заден план. Една евтина жена е способна да се отдаде дори и на най-злобния, груб, грозен и глупав мъж, стига стандартът му на живот да отговаря адекватно на нейните материални потребности.

3. Силата е във външността

Днес все повече момичета и млади жени израстват със заблудата, че женска красота е тази, която се демонстрира от медиите и модните подиуми. Дебели устни, изкуствени мигли, високи скули, тънки като на кукла Барби носове, боядисани вежди и екстеншъни в косите, са само част от елементите, които според тях могат да направят една жена привлекателна и забележителна в очите на един мъж. Според техните силно изкривени разбирания за външна красота, колкото е по-натруфена, гримирана и префасонирана в прекия и в преносния смисъл на думата, толкова по-красива ще е тя. За жалост подобни представи в ума на такива дами разкриват ниско интелектуално и духовно ниво.

4. Надменност

Външността е само половината от образа на евтината жена. Нейните маниери обаче, арогантният ѝ характер, страстното ѝ желание винаги да блесне с вида си, да бъде на висока позиция и всеки да я забелязва или подчинява, липсата на отношение към другите, усещането за превъзходство над останалите - всички тези черти лесно могат да я издадат. Ако сте груби със сервитьор, продавач или с друг човек, който по статут не може достойно да ви отговори, по този начин падате под нивото му. Само ако притежаваш фина душевност, емоционална интелигентност, уважение към другите и никога не унижаваш хората край себе си, можеш да си позволиш самочувствието на стойностен човек.

5. Демонстриране на висок статут

Това е може би най-нелепото и необяснимо поведение на евтината жена, което за жалост се среща често днес. Демонстрирането на престижа и успеха за нея е по-важно от самия успех. Дали ще бъде под формата на кожено палто, скъпа марка автомобил или последен модел айфон, високият социален статут, показан под всякаква външна форма, кара такава жена да се чувства на ниво. Именно защото е евтина, тя се страхува да покаже, че може да притежава евтини неща. Такава персона обаче не съзнава колко смешно и нелепо може да изглежда с поведението си в очите на останалите.

Четете още: На кого звъня, когато имам нужда някой да ме спаси по пътя