Автор
Ива Петрова

А сега накъде: Какво да направите, когато не знаете какво да направите

Намерете си положителен пример – на успял човек, който се справя или вече се е справил със ситуация, като вашата. И повтаряйте след него действията му. Този човек очевидно има разбиране и опит.

Aко сте объркани и не знаете какво да правите, а няма кого да попитате, направете това, което другите правят. Тези, които знаят. Просто копирайте действията на тези, които знаят как да постъпват и къде да отидат.
Все едно сте на летище в чужда държава. Не знаете езика, не разбирате рекламите. За вас цялата информация са само някакви странни икони и звуци. Но други хора разбират. Трябва да изберете най-уверения и добре облечен човек, който има същия билет за същата дестинация като вас. По време на регистрацията можете да си го набележите.



А след това го наблюдавайте и не го изпускайте от поглед. Където е той – там сте и вие. Е, не съвсем, разбира се. Не е нужно да ходите до тоалетната с него. Но можете да изчакате около вратата. Не дразнете, не го плашете с вашето преследване - просто повтаряйте стъпките му. Вече сте на митницата. Правите всичко каквото прави този човек. Ето една рамка, трябва да преминете през нея и да вдигнете ръце, като този приятен господин. Сега той дава карта на служител - и вие показвате вашата. Ето ви вече в самолета!

Намерете си положителен пример, на успял човек, който се справя или вече се е справил със ситуацията като вашата. И повтаряйте след него действията му. Този очевидно човек има опит и знае как!



Така започна да постъпва едно момиче и заработи отлични пари в мрежовия бизнес. Отначало беше объркана, дори се отчайваше. Но тогава започна да повтаря действията на друго, успешно, момиче - правеше реклами, снимаше видеоклипове и общуваше с клиентите по нейния начин. И всичко ѝ се получи. Качи се на „самолета“ и излетя.

Жена реши да напусне агресивния си мъж. Но не знаеше какво и как да го направи. Тогава започнала да чете историите на онези, които се бяха спасили. Повторила техните действия. И също се качи на своя „самолет“, освободи се.

Не винаги хората в такива ситуации имат пари за сеанси със специалист. За личен психолог… Но съществува опитът на други хора, които знаят какво правят. Трябва да повтаряме след тях действията им. Следвайте ги. Наблюдавайте ги. Това съвсем не е засмукване на чужда енергия, ако действаш без завист. Просто трябва да се спасиш и да избереш точната посока.

Тогава можете да благодарите на човека за неволната помощ, която сте получили от него. Когато излетите...

Четете още: 7 от най-вредните съвети на приятелки, които могат да провалят живота ви