Думите, които майката иска да каже на децата си, но се страхува да изрече

02 август 2022 | 13:07
1562
1
Снимки: Unsplash, Pixabay
1

Всяка майка иска да каже толкова много неща на децата си. Но тя се страхува да не ги нарани, защото не иска да нахалства и да навлезе прекалено много в личното им пространство.
Но едно е ясно - майката е най-скъпият човек в живота на човек. Тя ни помага в трудни моменти, знае как да ни успокои, дава ни ценни съвети, грижи се за нас. Майчината любов е най-силната, тя ни дава криле и сили да живеем живота си пълноценно. Всяка майка има много неща, които да каже на синовете и дъщерите си. Но има думи, които тя не иска да споделя. Причината е, че я е страх да не ги възприемат погрешно и да се обидят от тях.

Колкото и да обичаме любимата мама обаче, много от нас я напускат, за да потърсят щастието си в друг град или държава. Те създават свое собствено семейство, но винаги помнят майчината ласка, топлина и любов.

Ако майка ви е жива, замисляте ли се дали често ѝ се обаждате? Дали я посещавате и имате време за нея? Замислете се - тя може да не го показва, но има нужда от вас.
Ето кои са думите, които майката не изрича, но ги мисли всеки ден. Грижа

грижа

На каквато и възраст да сме, за майката ние си оставаме нейните деца. Тя ни е родила и се е грижила за нас през целия си живот. Годините нямат никакво значение. Ако тя е жива, а вие напоследък все нямате време за нея, това е голяма грешка. Поне ѝ звъннете, за да ѝ стоплите душата. Тя и сега, в този момент мисли за вас с грижи и иска да ви пита как сте...

Помощ

помощ

Хората остаряват с годините и този процес няма как да се спре. С напредването на възрастта майката започва все повече да се уморява, да има здравословни проблеми и да не може да издържа на напрежението. Отделете от времето си, напазарувайте ѝ храна и ѝ помогнете с торбите. Тя няма да ви помоли за това, за да не ви тормози, но ще се зарадва, ако го направите за нея.

Прошка

прошка

Хората сме грешни, в това число и майките. Преглътнете вашата гордост и намерете сила да простите на майка си. Ако тя е сгрешила с нещо, навлязла е твърде много в личното ви пространство или се бърка в живота ви - това са неща, които могат да се преглътнат. В крайна сметка тя го е направила, защото е мислила, че е за ваше добро. Поговорете спокойно с нея и ѝ поискайте прошка, ако смятате, че сте я наранили и обидили.

Четете още: Петър Дънов: Майките ще спасят света


Още по темата

Коментари

1 Бивш от МВР
  02 август 2022 | 13:14 отговор
 

Абе и тоя Патрик Суейзи умре от рак на панкреасо.

 
 
Бивш от МВР
02 август 2022 | 13:15

Един ден всички ще умрем.

Добави Коментар

Най-четени