Автор
Теодор Муховски

Думите, които майката иска да каже на децата си, но се страхува да изрече

Всяка майка иска да каже толкова много неща на децата си. Но тя се страхува да не ги нарани, защото не иска да нахалства и да навлезе прекалено много в личното им пространство.
Но едно е ясно - майката е най-скъпият човек в живота на човек. Тя ни помага в трудни моменти, знае как да ни успокои, дава ни ценни съвети, грижи се за нас. Майчината любов е най-силната, тя ни дава криле и сили да живеем живота си пълноценно. Всяка майка има много неща, които да каже на синовете и дъщерите си. Но има думи, които тя не иска да споделя. Причината е, че я е страх да не ги възприемат погрешно и да се обидят от тях.

Колкото и да обичаме любимата мама обаче, много от нас я напускат, за да потърсят щастието си в друг град или държава. Те създават свое собствено семейство, но винаги помнят майчината ласка, топлина и любов.

Ако майка ви е жива, замисляте ли се дали често ѝ се обаждате? Дали я посещавате и имате време за нея? Замислете се - тя може да не го показва, но има нужда от вас.
Ето кои са думите, които майката не изрича, но ги мисли всеки ден.

Грижа



На каквато и възраст да сме, за майката ние си оставаме нейните деца. Тя ни е родила и се е грижила за нас през целия си живот. Годините нямат никакво значение. Ако тя е жива, а вие напоследък все нямате време за нея, това е голяма грешка. Поне ѝ звъннете, за да ѝ стоплите душата. Тя и сега, в този момент мисли за вас с грижи и иска да ви пита как сте...

Помощ



Хората остаряват с годините и този процес няма как да се спре. С напредването на възрастта майката започва все повече да се уморява, да има здравословни проблеми и да не може да издържа на напрежението. Отделете от времето си, напазарувайте ѝ храна и ѝ помогнете с торбите. Тя няма да ви помоли за това, за да не ви тормози, но ще се зарадва, ако го направите за нея.

Прошка



Хората сме грешни, в това число и майките. Преглътнете вашата гордост и намерете сила да простите на майка си. Ако тя е сгрешила с нещо, навлязла е твърде много в личното ви пространство или се бърка в живота ви - това са неща, които могат да се преглътнат. В крайна сметка тя го е направила, защото е мислила, че е за ваше добро. Поговорете спокойно с нея и ѝ поискайте прошка, ако смятате, че сте я наранили и обидили.

Четете още: Петър Дънов: Майките ще спасят света