Фандъкова, малко е нагло: Ще има места в детските градини, ама след 3 години

Добро утро, г-жо Фандъкова! Как спахте? Пет мандата стигнаха ли Ви? Какво ще кажете за положението във Вашата София? Простете за нелюбезния тон, но разберете ни, твърде дълго чакаме и новината, която научихме тази сутрин, ни подсети за това.

Разбрахме, че до някакви си 3 години щяло да има място за всяко дете в детска градина. Дето се вика, ако сега реша да раждам, има някакъв шанс сина ми или дъщеря ми да бъде приет/а и вероятно въртележката с точките отново ще е актуална. Ама поне ще има някакъв шанс, защото ще са минали 3 години. Само 3 години. Родителите чакат това от Вас, г-жо Фандъкова, само 5 мандата.

А какво правят майките и татковците, чиито деца не са приети в някоя детска градина, а те не разполагат с финансите да ги запишат на частна градина, нито пък могат да разчитат на баби или дядовци да помагат? Те не могат да чакат 3 години. Честно, чак сега ли се замислихте над този въпрос? В края на петия Ви мандат и в разгара на протесите.



Да не би сега да се окаже и че тази зима ще има кой да почисти улиците от снега? И 5 см снежна покривка вече няма да изглежда като бедствено положение? Ама по-добре да не отваряме и тая тема, че...

Да се върнем на по-важното – децата ни. Горките, някои са се родили твърде рано, за да имат правото на детска градина. Ама нищо де, след 3 години следващите ще имат. Не всички се раждат с късмет все пак.

Г-жо Фандъкова, не ни разбирайте погрешно. Прекрасно е, че изобщо сте се замислили над този въпрос. Както се казва, по-добре късно, отколкото никога. Само че защо трябваше да минат 5 мандата, за да се досетите за нещо толкова основно? Простете, но след толкова време това изглежда несериозно.



Четете още: Алисия показа новите си силиконки