Здравейте, хора! Майки, бащи, братя, сестри, синове, дъщери и пак повтарям - ХОРА! Как спахте снощи? Защото, сигурна съм, много родители, съпруги и деца не са могли да мигнат. От притеснение, че техният любим човек е там, сред хилядите протестиращи, на първа линия и професията му в този момент изисква той да търпи да го замерят с яйца, сено, бомби, боклуци и какво ли още не. Да крещят в лицето му„еничар“ и да поема ударите на озверелия българин, който е убеден, че полицаят срещу него носи вина за всички безумия в тази държава. С две думи – снощи, 02.09.2020 г. (просто тази дата едва ли ще бъде забравена в скоро време), видях с очите си нещо, на което никога не съм вярвала, че ще бъда свидетел – българинът най-накрая събра смелост и кураж да каже НЕ на политическата престъпност и го направи категорично. Горда съм от този факт, но от друга страна се замислих за семействата на всички тези полицаи, които бяха на площада и срещу които всички дружно се обърнаха. Вие как бихте се почувствали, ако вашият баща, брат или съпруг беше там? И нямахте възможност да бъдете до него, а само да наблюдавате в социалните мрежи и по телевизията как го нападат по най-вандалския възможен начин и да се молите той да не е най-отпред? Ами ако беше сред ранените, които така и не са се прибрали у дома, а са били хоспитализирани? Щеше да заболи, нали?



Да, не всички полицаи са „чисти“, но знаете ли – повечето от тях, сигурна съм, са избрали тази професия, защото това е била тяхната детска мечта. Да бъдат силни, да бъдат герои и да побеждават лошите. За съжаление обаче, в България се налага те да пазят злодеите. И може би са го разбрали твърде късно. Нека не забравяме – и те работят за едната заплата, която съвсем не е по-висока от вашата. И те се борят за сигурността на семействата си, което често означава да рискуват собствения си живот. И съм сигурна, че ако снощи не бяха на работа, щяха да са сред нас – тези, които протестирахме. Повтарям – протестирахме, а не вандалствахме.

Да, всеки сам избира професията си, но защо трябва да хвърляме целия си гняв върху полицаите? Да не би Бойко да е техен баща и да му пука? Хвърляйте бомби, но където трябва. Защото снощи сред тълпата имаше и много невинни хора, цивилни, които пострадаха. Докато бате ви Борисов е бил откаран с хеликоптер.



И какво чудно има в арестите, лютивия спрей и проявата на агресия? Ами ако вас ви обиждат и замерят часове наред, а вие търпите, защото сте на работа, няма ли да ви избие отвътре в някакъв момент? Просто те го правят, когато им бъде спусната команда, което е най-жалкото. Вярвайте, проблемът не е в полицаите, те са едни нещастни изпълнители. И едва ли след предългия работен ден, в който са били непрестанно хулени, им е било оргазмично приятно да събарят лагерите на Орлов мост посред нощ. А на близките им дори не искам да се замислям какво им е било. Не забравяйте – както вашата майка, така и тяхната майка също (Ъпсурт, нали се сещате).

И все пак – колкото хора, толкова и мнения. Не виждам нищо редно в това полицай да държи бокс зад щита си, но вярвам, че няма да нарани никого, ако не му посягат. Не съм съгласна с арест на журналисти, съпроводен от ритници в главата. Има изверги, но има и истински полицаи, които снощи не се поддадоха на провокациите, а търпяха. Дори твърде много, но да не пропускам и факта, че голяма част от безредиците дойдоха от платени провокатори, срещу които трябваше да бъдат взети мерки. И днес са отново на пост, а вие ако се насочвате към протеста, не забравяйте защо сте там, но и не забравяйте, че и тези хора имат семейства. Нека не се разединяваме, нека бъдем едно!



Четете още: Коя е Елчин Сангу - красавицата, която виждаме до Kъванч Татлъту