Имаш хубав бизнес и си срещу мафията - сърбай си попарата

И сега какво стана? Какво се оказа, народе? Че ако имаш успешен бизнес и по цяло чудо не си ограбил никого, и ако си разбрал, че тази държава се управлява от мафията и си готов да застанеш срещу този факт, просто си сърбаш попарата.

След като „Хиполенд“ се включи в протестите и показа явно позицията си срещу „горните етажи“, тази сутрин осъмнаха с щателни проверки. Над 20 служители на НАП, Икономическа полиция, Главна дирекция "Надзор на пазара" и агенция „Митници“ са отишли в базата на веригата, а данъчни са обиколили няколко магазина.



И макар никой да не е посочил, че проверките са предизвикани от участието на „Хиполенд“ в протеста, не е никак трудно да се досетим, че е точно така. Особено след като собственикът Мариан Колев обяви, че 17-годишният му син е пострадал на протеста на 2-ри септември, когато е бил обгазен с химическо вещество, заради което едва не загубил зрението си.

Чудя се просто в коя година живеем, докога мафията ще мачка наред, и докога хората с честен бизнес ще бъдат наказвани. Само защото отказват да се подчинят на безобразията, които се извършват в тази държава. И като по чудо са успели да създадат нещо печелившо. Докога ще ни хвърлят прах в очите и докога ще се трепем взаимно, а други ще летят във въздуха с хеликоптер и ще ни се смеят?



Четете още: Майка камикадзе в окото на протеста - коя е тя и защо изложи децата си на риск?