Хари с взривяващо признание: Ето защо с Меган са дали интервюто при Опра

Принц Хари се съгласил да проговори пред Опра Уинфри заедно със съпругата си Меган Маркъл точно 24 часа след най-тежкия удар от кралица Елизабет Втора. Това научихме от днешните публикации в "Дейли Мейл" месеци след взривяващото интервю, което успя да разтърси монархията.

90-минутният разговор, който бе излъчен на 7-и март, бе един от най-напрегнатите моменти в историята на кралското семейство, защото херцозите на Съсекс се осмелиха да направят наистина шокиращи признания пред целия свят, а някои от тях откровено бяха уронващи авторитета на фамилията. А какво е подтикнало принцът и любимата му да нападнат по този жесток начин институцията? Дълго време имаше безброй предположения в публичното пространство, но днес вече знаем цялата истина.

Според сведения договорката за интервюто е била направена в средата на февруари, буквално часове след финализирането на "Мегзит". За нещастие на принц Хари, който тайно се надявал, че ще успее да запази някои от кралските си привилегии, точно тогава му бяха отнети всички военни титли и това го провокирало да изобличи всички негативи на кралската фамилия. Източници съобщават, че херцогът на Съсекс опитвал по много начини да убеди баба си, че трябва да задържи военните си титли и патронажи, опитвал да се споразумея с нея, но тя била непреклонна. Ето защо Хари, в истински пристъп на гняв, се съгласил да изкаже огорчението си от монархията пред цял свят.

По думите на близки до принца той бил безкрайно отдаден на военната си служба и съвсем не е бил готов да се откаже от медалите си. За него това е стина свръх емоционален момент, който все още се опитва да преодолее.

Другата причина, заради която Меган и Хари се осмелиха да проговорят срещу кралското семейство, бе статутът на първородния им син Арчи. Всъщност, херцозите не били толкова огорчени от факта, че той не е получил титлата "принц" при раждането си. Оказа се, че те тайно и много силно се надявали, че това ще се промени, веднага щом принц Чарлз стане крал. Но уви, той също направил всичко възможно, за да се увери, че Арчи и сестра му Лилибет Даяна никога няма да станат наследници на трона. Причината за това е, че синът на Елизабет Втора наскоро взе решението да редуцира ангажиментите на по-голямата част от членовете на кралската фамилия, тъй като не желаел поданиците да заплащат данъци за семейство, което не престава да се расте.

Меган и Хари научили всичко това буквално дни преди да бъде заснето интервюто, заради което и емоциите им очевидно са надделяли по време на разговора.

Четете още: Приятел на Даяна: Принцесата щеше да посъветва Меган и Хари да не дават интервю за Опра