Кейт ще има ключова роля в откриването на паметника на Даяна - ще успее ли да накара Уилям и Хари да се прегърнат отново?

Вече е известно, че принц Хари се очаква да пристигне във Великобритания всеки момент, за да присъства на откриването на статуята в памет на покойната му майка, принцеса Даяна. Събитието ще се състои на 1-ви юли, когато се навършват точно 60 години от рождението ѝ. Цял свят очаква с нетърпение не само да види паметника на принцесата на народа, но и срещата на принц Хари с брат му Уилям.

Мнозина вярват, че това ще е първата крачка към помирението помежду им и че скръбта, която споделят от липсата на майка им ще ги сплоти отново. Пътят към сдобряването няма да е лесен, вероятно и двете страни ще трябва да направят безброй компромиси, за да възстановят братската си връзка, но един човек ще изиграе много важна роля в отношенията им.

Сигурно много от вас си спомнят как съпругата на Уилям – Кейт Мидълтън успя да накара той и брат му да си проговорят отново на погребението на принц Филип. Кралските експерти очакват да се случи същото и на 1-ви юли, като самата херцогиня е заявила, че най-голямото ѝ желание е да подкрепи съпруга си и да бъде негова опора.



Според източници Уилям не е разговарял с Хари след погребението на дядо им Филип, тъй като кралското семейство е убедено, че херцозите на Съсекс ще издадат всички детайли от евентуален разговор пред медиите в САЩ. Както направиха пред Опра преди няколко месеца. Но въпреки сложността на ситуацията, Кейт е твърдо решена да сдобри Уилям и Хари.

По официална информация принцовете не са си говорили от месеци, но откриването на статуята в памет на покойната им майка, е успяло да ги убедени, въпреки различията им. Вече е известно, че те ще застанат рамо до рамо на събитието и ще изнесат отделни речи. Ще отправят благодарности към скулптора Иън Ранк-Броудли, който работи по паметника от 2017 г. насам, а Кейт е проследила целия процес от първоначалния проект до крайния резултат.

Според експерти херцозите на Кеймбридж и Хари ще продължават да имат разногласия, но са убединени от идеята 1-ви юли да бъде ден за отдаване на почит към принцеса Даяна. Ето защо те са готови да оставят всички пререкания настрана и да си спомнят за нея.



Припомняме ви, че това съвсем няма да е първата статуя с лика на Даяна в Лондон. Само допреди няколко години пред известния магазин „Хародс“ имаше паметник на нея и последния мъж, когото тя обичаше Доди ал Файед. През 2018 г. той бе преместен.

А колкото до настоящите отношения между Уилям и Хари – според британския таблоид „Дейл Мейл“, те общуват единствено и само чрез писмени съобщения. По думите на приближени, разговорите им са кратки и повърхностни и единствената тема, на която се спират, е предстоящото откриване на паметника на Даяна. И все пак, не губим надежда, че Кейт Мидълтън ще успее да сдобри принцовете и един ден небето над кралското семейство ще бъде ясно.

Четете още: Хари се връща във Великобритания до 24 часа, ето с коя принцеса ще спи по един покрив