Колко трябва да мразиш жена си, за да прежалиш поне 50 милиарда долара, за да не я виждаш повече гола в спалнята? Историята на Бил Гейтс!

До всички щастливци, които живеят откъснати от социалните мрежи и потока от новини, но някак си са попаднали тук – Бил Гейтс и дългогодишната му любима Мелинда се развеждат. Тази не толкова блага вест беше съобщена вчера от самата г-жа Гейтс в Туитър с простичкото пояснение: „Не мислим, че е възможно да израстваме повече заедно“. Кога и къде по пътя е настъпил разривът в любовта между Бил и Мелинда Гейтс не е известно, но фактът, че са решили да се разведат след 27 години брак, си остава шокиращ. Вероятно не е било лесно да си кажат истината в очите и да си признаят взаимно, че не се обичат вече, но всъщност трудностите едва сега започват. Щото има едни милиарди долари да се разделят...има-няма 124. И тук на ум ми идва съвсем леко циничният въпрос: Колко, по дяволите, трябва да ти е писнало от жена ти, за да си готов да си поделиш милиардите с нея, само и само да не я видиш никога повече? Да не пропускаме и факта, че Бил Гейтс е роден преди 65 години. Дето се вика – закога му е да се развежда?



Добре, да оставим шегата настрана и да не задълбаваме по темата с възрастта и правото на щастие. Но истината е, че когато имаш толкова безсрамно огромен капитал, е далеч по-лесно да останеш женен, отколкото да се върнеш към ергенството и...да стопиш голяма част от богатството си. Да кажем наполовина.

По официална информация обаче не Бил е инициаторът на развода, а Мелинда, която е подала документи с довода, че бракът им е „безвъзвратно разбит“. И тук е моментът да отбележим един доста любопитен факт – тези двамата не са сключвали предбрачен договор, но за сметка на това сега всеки от тях е наел по три адвоката, които да защитават интересите им. И какво означава „безвъзвратно разбит“ брак след почти 3 десетилетия заедно – само Бил и Мелинда могат да кажат, но вероятно ще премълчат. Като цяло доста съмнителна работа.

Дали се е появил трети човек, дали са имали пререкания в бизнеса за милиарди, дали просто са си омръзнали, особено покрай пандемията, която принуди човечеството да си стои вкъщи и това продължава да дава отражение и до днес – не знаем. Истината може да е някъде по средата, а може и да съществува причина, за която дори не бихме могли да се досетим. Но все пак – колко може да ти е спешен разводът след почти 30 години брак, за да си готов да се разделиш с милиарди в името на свободата си?



Вече е известно, че Бил и Мелинда ще продължат съвместната си работа по общата им фондация, която генерира печалба от милиарди. Тепърва предстои да постигнат споразумение за разделянето на имотите им. Любопитен факт е, че разводът им ще понижи позицията на Бил Гейтс от четъврти най-богат човек в света, на 17-и. Абе, явно положението в този брак е било доста тегаво... Кой е лошото, кой е доброто ченге в тези отношения няма как да знаем, но е факт, че сякаш с радостна нотка и двамата съобщават, че тепърва започват „нов живот“ сега.

Интуицията обаче ми подсказва, че тепърва ще научаваме доста дълго крити истини за този брак, които са довели до разтрогването му, но дали е така, само времето ще покаже.

Четете още: Хари заряза бременната Меган, вижте къде отиде