Автор
Антония Дамянова

Кралицата-консорт Камила се отдаде на медитация и йога в Индия

Първите седмици от управлението на новия крал Чарлз III бяха белязани от изключително интересни и преломни за цяла Великобритания събития.

Първо, едва встъпил в длъжност, монархът бе свидетел на оставката на първия си министър-председател Лиз Тръс, последвана от назначението на нов премиер в лицето на Риши Сунак – британски политик от пакистански произход.

На този фон поне личният живот на краля е спокоен въпреки натрупаните негативни преживявания от близкото минало покрай раздора между двамата му синове – принцовете Уилям и Хари.



Явно отдушник на отрицателните емоции кралското семейство е намерило в източните вярвания. Само преди броени дни кралицата-консорт Камила замина за Индия, за да посети йога ритрийта* Soukya, съобщават от Times of India.

Известният холистичен медицински център се намира край индийския град Бенгалуру, в покрайнините на който 75-годишната Камила, нейни приятели и неизменната ѝ охрана са кацнали с частен самолет.

View post on Instagram
 


Там кралицата-консорт и компания ще посветят времето си на 10-дневна програма, включваща медитации, йога, хомеопатия и лечение по древни индуистки методи, популяризирани от основателя на Soukya д-р Исаак Матай.

Всъщност това е не е първият ритрийв в Soukya за Камила. Преди три години тя посети центъра заедно с Чарлз. Цялата сграда бе резервирана единствено за тях и техни служители. Това бе подаръкът на съпругът ѝ за нейния 71-годишен рожден ден.

View post on Instagram
 

_____

*ритрийт - Думата има няколко значения, като основните са: отстъпление, оттегляне, отдръпване. В съвременната йога култура думата означава семинар на “духовна” тема. “Ритрийт центрове” са съвременните наследници на нещо много по-древно. Те са модерната форма на легендарните ашрами - места, където в уединение или в група са се оттегляли практикуващите, за да се посветят на духовна практика.

Четете още: Показа си зъбите: Камила се противопостави на кралските традиции