Автор
Кристина Кирова

Показа си зъбите: Камила се противопостави на кралските традиции

Камила Паркър Боулс е напът да се пребори за най-голямата си мечта, а именно да не бъде с титлата "кралица-консорт". Всъщност, както може би предполагате, съпругата на крал Чарлз Трети няма нищо против да бъде наричана "кралица", но думата "консорт" явно не е никак по вкуса ѝ.

През последните седмици в медиите циркулира слухът, че Камила не желае да бъде консорт и ще направи всичко възможно да промени титлата си до официалното коронясване, което ще бъде в началото на май 2023 г. Но слуховете са си слухове, а истината си е истина, нали? Е, вече официално се знае, че Боулс ще постигне целта си, но се надява това да се случи "без много шум". Според приближени до кралската фамилия, семейството вече е "спокойно", относно казуса с титлата на Камила.

Припомняме обаче, че всички съпруги на крале в съвременната история на Великобритания са имали "опростена" титла, по-специално кралица Елизабет, кралица Мери, кралица Александра. Изключение беше направено за Камила, която доброволно прие титлата кралица консорт „в знак на уважение към общественото мнение“. А и все пак знаем, че за Великобритания, Даяна винаги ще бъде фаворитът в сърцата на поданиците.

Четете още: Гневна и предадена: Емили Ратайковски проговори за изневерите на бившия си мъж