Автор
Теодор Муховски

Любовниците на принц Филип: Леле, какво е трябвало да търпи Елизабет...

Покойните Елизабет Втора и принц Филип са женени в продължение на 74 години. По време на техния брак се появяват множество слухове относно верността на принца. В книгите, описващи личния живот на Филип, се твърди, че съпругът на Елизабет е стигал само до невинни флиртове. Но други статии пишат, че Филип дори имал незаконни деца.

Кралски биограф показва, че единбургският херцог е имал минимум 12 афери с други жени.

Въпреки всички твърдения и слухове, реални доказателства все още липсват. Публична истина е, че принц Филип е поддържал силно приятелски отношения с няколко жени. Всички били по-млади от него и принадлежали към известни аристократични семейства.



Ето кои са жените, които са спрягани за евентуални любовници на Филип:

Пат Къркууд

Тя е актриса и доста прилича на принцеса Елизабет на младини. Пресата намеква за интимни отношения с Филип, когато бъдещата кралица била бременна с Чарлз.

През 1948 година Къркууд излиза с близкия приятел на принц Филип, фотографа Стърлинг Наум, познат още като Барона. Говореше се, че именно той запознал кралския съпруг с актрисата. В деня на първата им среща баронът завел принца в съблекалнята на Пат. На другия ден закусвали заедно в къщата на актрисата. Това била историята, която Къркууд разказала на журналистите.

"Щях да имам по-щастлив и по-лесен живот, ако принц Филип, вместо да дойде непоканен в моята съблекалня, се беше прибрал вкъщи при бременната си жена тази вечер", казала актрисата. Принцът се опитал да защити жената, с която бил в приятелски отношения. През 1988 г. той дори ѝ написал писмо, в което изразил съжаление за нелепите слухове, които я преследвали.

Мерл Оберон

Британска актриса, родена в Индия. За нея се твърди, че е запазила снимка на принц Филип, уж с личния му подпис. Дали са се срещали със звездата и дали е имало връзка между тях - няма категорични доказателства. Когато Мерл Оберон изигра ролята на Ан Болейн, журналистите ѝ приписват афера с принц Филип.



Галина Уланова

В телевизионния сериал „Короната“ сценаристите добавиха към сюжета романс между принц Филип и руската балерина Галина Уланова. Това обаче не е нищо повече от слух. Истинската Уланова, която е запомнена като една от най-добрите балерини на 20-ти век, "грабна вниманието на западния свят през 1956 г., когато отиде с балета на Болшой в Кралската опера в Лондон. Балерината впечатли критици и фенове с нейните изпълнения на ролите на Жулиета и Жизел. Имаше и членове на кралското семейство, включително принц Филип, на представление през 1956 г. Но кралските биографи са сигурни, че любовна афера между танцьорката и съпругата на Елизабет II не е могла да бъде възможна заради графика ѝ, в който надали е имала време да се срещне със също толкова заетия принц.

Хелън Кордей

Двамата с Филип се познават още от деца, когато принцът отишъл на посещение във вилата на семейство Кордей в Льо Туке. Често пъти в пресата я наричаха "истинската любов на съпруга на кралицата", а съпругът на Елизабет II се смяташе за баща на децата на Хелън - Макс и Луиз. Причината за подобни слухове са няколко факта.

Самата Хелън отказа да даде името на бащата на децата си. Филип стана техен кръстник, а Макс беше изпратен да учи в престижно училище в Шотландия, което завършиха самият кралски съпруг и най-големият му син, крал Чарлз III.

Още принцеса Даяна твърдеше, че бащата на кралското семейство има извънбрачни деца и беше готова да разбере кои са те.



Александра Хамилтън

Херцогинята на Аберкорн, известна още като Саша, беше с 25 години по-млада от Филип. Дълги години те бяха в близки приятелски отношения и затова не е изненадващо, че слуховете за романтиката им бяха активно преувеличени в пресата. През 1987 г. вестник публикува снимка на Филип по хавлия, прегърнал кръста на херцогинята, позирайки в бански костюм. Въпреки това Саша отрича да е била любовница с Негово Величество.

Пенелопе Кнатчбул

Още един близък приятел на принц Филип - Пенелопе Кнатчбул. Графиня Маунтбатън от Бирма, известна още като Пени Ромзи, беше с 32 години по-млада от Негово Височество. От 1994 г. участват заедно в състезания по гмуркане. И на погребението на принц Филип тя влезе в най-близкия кръг от поканени, който беше ограничен до тридесет души. Но дали са имали интимни отношения отново няма доказателства.

Четете още: Eто го неприятния прякор, с който служителите на кралския двор наричали Меган