Мария Бонева: Нужни са спешни мерки насилието над жените у нас да спре... Защото утре това може да е нашата майка, жена, дъщеря или любима!

Бизнесдамата Мария Бонева, която през 2002 г. беше залята с киселина, разтърси мрежата с гневното си обръщение към управляващите по повод насилието и тормоза над представителките на нежния пол и в частост - все по-нарастващия брой убити жени в България.

В поста си Бонева горещо апелира за спешни промени на закона, налагащи по-строги наказания и справедливо възмездие за подобен тип престъпления.

Представяме ви нейните думи без редакторска намеса:

"Ще оставя това тук, моят ад, който не ме е пречупил и няма за кога…

Но не може това насилие да е новата епидемия! Не може миналата седмица една майка да е удушена с фолио за “по-сигурно” и натъпкана в куфар, а вчера 21-годишно момиче пребито до смърт…. да издъхне! Не, уважаеми нови и стари политици, не ви виждам промяната! Трябваше за 24 часа да има реакция, след като има хванати извършители, за което браво! Само вадите стари скелети от гардеробите и обещавате на пенсионери какво ли не, а те също са пребивани или изгорели по старчески домове!

Айде малко действия, другата седмица моля задържаните убийци на двете жени с доживотни присъди! Моля за спешни промени в закона, и не няма да свиквам протести, които удобно си приписвате политически, обещавам ви кардинални действия, които ще ви покажат пред света с истинското лице на българската жена, подложена на толкова насилие!
Моля всички дами, които искат да подкрепят идеята ми, могат да ми пишат! Ще пробвам първо с нормални човешки искания и предложения, както през 2009 г. го направих и свиках кръгла маса с няколко министерства, правна комисия и евродепутати и присъдата за заливачите с киселина се увеличи тройно! От тогава до сега да е имало? Не! Крайно време е ….насилието над жените в една европейска страна да спре, защото това може да е нашата майка, жена, дъщеря или любима!
Никой няма право да ти отнеме това, което не ти е дал!

Не ни трябват центрове за помощ на насилени жени, а строги закони и бързи присъди, не да си вечеряме с прокурорчета и съдии и да сме над закона! Не може и няма да е, обещавам Ви!
Да видим промяната.

Четете още: Нападнаха британска депутатка заради това, че довела бебето си в парламента