Автор
Теодор Муховски

Най-страховитите пророчества на Нострадамус, които вече се сбъдват

Великият ясновидец Нострадамус е предсказал много събития от световната история и изглежда, че още едно от неговите пророчества скоро ще се сбъдне.

Мишел дьо Нострадамус е френски лекар, алхимик и фармацевт. Днес името му се е превърнало в нарицателно.
Кой е той, защо се вслушваме в думите му и кое е най-страшното бедствие, което е предсказал?



През 1925 г. Нострадамус получава бакалавърска степен, а с нея и възможността да практикува медицина. През тази година в Южна Франция избухва чумна епидемия. Това е и първият изпит като лекар и Мишел се справя успешно. Той използва нетрадиционни методи на лечение, като често прибягва до народната медицина, използва билки. И това спасява живота на хората.

Нострадамус никога не се задържа дълго време на едно място. Той пътува и лекува пациенти по селата на Франция. В Нарбон посещава лекции на алхимици и работи в библиотеката върху произведенията на магията и окултните науки. Така мистицизмът започва да завладява медика.



През 1544 г. в Марсилия, а след това и в Прованс, избухва нова епидемия от чума. Нострадамус се захваща за работа и прилага собствените си лекарства.
"Всички, които ги използваха - пише той по-късно, - бяха спасени, а тези, които ги пренебрегнаха не оцеляха".
За тази работа парламентът на Прованс отпуска на Нострадамус пожизнена пенсия.

След това Мишел се премества в дома си в Салон. Там той все още практикува медицина, но вече цялото му време и внимание е насочено към изучаването на окултните науки.
Нострадамус е убеден, че чрез науката ще разкрие пред хората бъдещето им.
През 1550 г. е публикуван първият алманах с месечните пророчества на Нострадамус. Той се издава ежегодно до смъртта му. Оттогава нататък предсказанията му се сбъдват.

Най-голямата катастрофа, която Нострадамус е предсказал

Още през 1555 г. френският ясновидец предсказва верига от събития, които ще доведат до мащабни катастрофи и ще унищожат живота на десетки хиляди хора. Според съвременните тълкувания, през 2023 г. светът ще се сблъска със земетресения, наводнения, суши и епидемии.

Из писанията на Нострадамус: "Рибата ще се свари в моретата".

Това показва, че глобалното затопляне и климатичните промени са неизбежни за цялата планета. Необичайните горещини ще доведат до суша, последвана от наводнения като тези в Библията. Всичко това ще доведе до срив на глобалната сигурност и световната стабилност.



Предстоят и икономически сътресения, които ще бъдат причинени от тези природни бедствия. Според предсказанията, парите ще загубят стойността си и скоро хлябът ще бъде недостъпен както хайвера.

Гладът ще доведе до войни и броят на бежанците рязко ще се увеличи. Хората ще се тревожат и ще се стремят да намерят място без въоръжени конфликти и ожесточени сблъсъци.

Най-тежката катастрофа започва от всеки един от нас. Преставаме да изпитваме състрадание към ближните си, преставаме да се интересуваме от собственото си състояние и пренебрегваме природата, която ни моли за помощ. Всичко това води до непоправими последици.

Ако се вярва на предсказанията на Нострадамус, 2023 г. ще бъде преломна година за мнозина. А от нас зависи цялостното благосъстояние на света.



Четете още: 3-те земни зодии - защо ги мразим и обожаваме едновременно