Нова кралска мистерия: Какво пише в завещанието на принц Филип?

17 септември 2021 | 12:11
2980
0
снимки: Getty Images
0

Завещанието на принц Филип ще остане в тайна за следващите 90 години, за да бъде запазено достойнството на кралицата, съобщиха от Върховния съд в Лондон. 

Документът е запечатан и е строго поверителен, тъй като интересът към него би бил твърде голям, а това е в противоречие със запазването достойнството на монарха. Поради тази причина завещанието ще остане в тайна поне 90 години, след което ще бъде разпечатано и може би публикувано.

Принц Филип почина на 99-годишна възраст през април тази година, само два месеца преди да навърши 100. Той бе женен за Нейно Величество повече от 70 години. 

кралица Елизабет Втора, принц Филип

Повече от век в кралското семейство е приета традицията, когато старши член на фамилията почине, завещанието му да бъде запазено в поверителност след подаване на молба за запечатване във Върховния съд. Завещанията на старши членове от рода не подлежат на разпространение, копиране и обществена проверка. Конвенцията датира още от 1910 г.

Интересите на вече покойния Филип се защитават от неговите адвокати, които са изслушали желанията му, свързани със завещанието, още докато е бил жив. Те са провели разговор с настоящия президент на семейното отделение сър Андрю Макфарлайн през юли тази година. Самият той заяви публично, че не е получил никаква информация за съдържанието на завещанието. Също така е категоричен, че всички следващи завещания на починали членове от фамилията, придружени с молба за запечатване, ще останат поверителни.

кралица Елизабет Втора, принц Филип

Четете още: Бащата на Меган с поразителни думи за Арчи и Лилибет

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени