Нова кралска мистерия: Какво пише в завещанието на принц Филип?

Завещанието на принц Филип ще остане в тайна за следващите 90 години, за да бъде запазено достойнството на кралицата, съобщиха от Върховния съд в Лондон.

Документът е запечатан и е строго поверителен, тъй като интересът към него би бил твърде голям, а това е в противоречие със запазването достойнството на монарха. Поради тази причина завещанието ще остане в тайна поне 90 години, след което ще бъде разпечатано и може би публикувано.

Принц Филип почина на 99-годишна възраст през април тази година, само два месеца преди да навърши 100. Той бе женен за Нейно Величество повече от 70 години.

Повече от век в кралското семейство е приета традицията, когато старши член на фамилията почине, завещанието му да бъде запазено в поверителност след подаване на молба за запечатване във Върховния съд. Завещанията на старши членове от рода не подлежат на разпространение, копиране и обществена проверка. Конвенцията датира още от 1910 г.

Интересите на вече покойния Филип се защитават от неговите адвокати, които са изслушали желанията му, свързани със завещанието, още докато е бил жив. Те са провели разговор с настоящия президент на семейното отделение сър Андрю Макфарлайн през юли тази година. Самият той заяви публично, че не е получил никаква информация за съдържанието на завещанието. Също така е категоричен, че всички следващи завещания на починали членове от фамилията, придружени с молба за запечатване, ще останат поверителни.

Четете още: Бащата на Меган с поразителни думи за Арчи и Лилибет