Автор
Кристина Кирова

Нямаше търпение: Камила вече носи бижутата на Елизабет II (снимки)

Камила Паркър Боулс отдавна не е "любовницата" на Чарлз, не е и онази тиха и скромна херцогиня на Корнуол, която Великобритания не можа да възприеме. Тя показа ясно и категорично на света, че вече е новата кралица-консорт на Англия.

Това се случи вчера, когато ковчегът с тленните останки на кралица Елизабет Втора беше положен в Бъкингамския дворец, а крал Чарлз Трети, Камила, принц Уилям и Кейт Мидълтън, както и други старши членове на фамилията го посрещнаха. Новата кралица-консорт направи истински фурор в медиите, след като за събитието сложи върху дрехите си символ, който сякаш викаше "Аз съм новата кралица-консорт!". Върху ревера на черното си сако Камила бе закачила брошка, която само преди седмица беше част от колекцията на Елизабет Втора, когато тя все още беше жива.

View post on Instagram
 

Днес, както повелява традицията, съпругата на крал Чарлз вече е новата собственичка на бижутата на покойната кралица. С изключение на тези, с които Нейно Величество ще бъде погребана. Според кралските експерти, Елизабет е пожелала тези бижута да бъдат единствено любимите ѝ перлени обици и брачната ѝ халка, която не свали нито веднъж за последните 70 години.

За да приеме ковчега на кралицата и да бъде до любимия си Чарлз, Камила спази задължителния траурен дрескод, но брошката, която носеше на ревера си, блестеше заслепяващо силно, защото тя е била изключително ценна за Нейно Величество. Красивото бижу е под формата на трилистна детелина и е изработена от диаманти и три тюркоаза - по един за всяко листо. Експерти твърдят, че украшението е било сватбен подарък за Елизабет от тогавашната херцогиня на Портланд.

View post on Instagram
 

Четете още: Последните думи на Елизабет II, които тя казва ден преди да си отиде