Писна ви да сте сингъл? Ето как да намерите любовта с три прости стъпки

19 септември 2022 | 10:55
3099
3
Снимки: Pixabay
3

Ако в момента сте необвързани и изпитвате обсебващата нужда от партньор до себе си, ето три простички стъпки, които ще ви помогнат да намерите изход от ситуацията.

1. Кажете „Не“ на комплексите и страховете си

Първо, отворете ума си и бъдете абсолютно честни със себе си. Какво точно ви пречи да намерите половинка. Най-вероятно това се дължи или на стереотипно мислене, или на страх, че ще бъдете отхвърлени. Сигурни си мислите, че самотата ви се дължи на това, че сте непривлекателни, безинтересни, несъблазнителни. Или се страхувате, че ще бъдете необвързани догодина и след 10 години, или дори на смъртния си одър. Причината, която ви притеснява, се свежда до това как се чувствате към себе си и към живота. Това е, което трябва да осъзнаете и да промените в себе си.

Разбира се, сега мнозина ще отговорят: „Искам да се оженя и да имам деца“. Уви, това не е причината, която ви прави нещастни в самотата, тя подхранва страха. Помислете: Фактът, че сега сте необвързани, означава ли, че няма да намерите човек, с когото ще искате да споделите живота си и да имате деца? Разбира се, че не.

Често използваме настоящето като доказателство, че най-лошото ни бъдеще ще се сбъдне. Фактът, че сега сте необвързани, по никакъв начин не предсказва бъдещето ви. Той описва само настоящето.2. Спрете да се фокусирате върху „принцът на бял кон“

Един от най-вкоренените стереотипи от детството, който до голяма степен пречи на намирането на половинка на по-късен етап, е чакането на „съвършения мъж“. На онзи бленуван „принц на бял кон“ от приказките, на единствения, незаменим и перфектен мъж, който така и не идва. Но защо наистина правите това? Какво искате да се случи? Спрете да вярвате, че като фокусирате съзнанието си върху намирането на мъжа на вашите мечти, той магически ще влезе в живота ви.

По-добрият вариант е да концентрирате вниманието върху себе си. Намерете щастието със себе си! Научете се да обичате себе си. Помислете какво ви прави щастливи. Как ви минава един ден. Кои са нещата, които ви носят най-много радост и вдъхновение. Погрижете се за личния си комфорт и самочувствие. Това неминуемо ще привлече вниманието на противоположния пол към вас. Когато знаете какво искате да постигнете в живота си и гоните уверено мечтите си, любовта сама ще почука на вратата ви.

Разбийте стереотипите си за самотата, включително страха, че любимите ви занимания отнемат ценно време от срещата с мъжа на мечтите ви. Подлагайте на съмнение мислите и предположенията си, докато всички предразсъдъци относно вашия сингъл статус изчезнат. Не приемайте просто да сте сами, забавлявайте се: намерете начин да разберете какво ви прави щастливи със себе си. Не живейте с тревогата, че в този момент нямате партньор. Той ще дойде, стига да знаете как да живеете сами и да уважавате личното си пространство.

3. Преосмислете за подхода си към срещите

След като сте готови да влезете отново в света на запознанствата, разгледайте подхода си към срещите като цяло. Когато сте на етап „уморена от самотата“, може да възприемате всяка среща с представител на противоположния пол за „кауза пердута“. Тревогата и песимистичното мислене могат само да ви навредят. Това е огромен натиск и фонтан от различни емоции, изсипващ се върху вас, подранващи паниката и страха, от които незабавно трябва да се отървете.

Има по-здравословен начин за подход към срещите. Мислете за тях като за разширение на вашата мрежа от приятели. Не се тревожете за нищо. Оставете нещата да се развиват от самосебе си. Не прибързвайте и не губете надежда. Бъдете самоуверени в себе си. Не забравяйте, че човекът срещу вас не е единственият. Ако с него не се получи, ще се получи с друг. Не пропускайте шанса си от нови запознанства. Докато днес може да направите с някого страхотев бизнес контакт, то утре или в други ден непременно ще срещнете любовта на живота си.

Опитът показва, че е по-добре да общувате с повече хора, да разширявате мрежата на контактите си, без да се тревожите от мисълта, че тъкмо този мъж трябва да е вашият „на всяка цена“. Основното нещо е да запомните, че тази среща не е „заедно и завинаги“, а просто една възможност за споделяне и свързване с друг човек. Забавлявайте се и се наслаждавайте на живота тук и сега.

Четете още: Мъжът винаги иска да ти е първият. Защо?


Още по темата

Коментари

3 Писна ми
  20 септември 2022 | 00:20 отговор
 

То, ако ставаше със съвети.....

 
2 Дебил
  19 септември 2022 | 17:06 отговор
 

Съветите са правилни, но животът е нещо различно! В определен период стоте години самота са гарантирани.

 
1 ИВАН
  19 септември 2022 | 11:26 отговор
 

НАРОДА СЕ Е ПОБЪРКАЛ ТОТАЛНО, ЕДВА ЛИ ТЕЗИ "ЦЕННИ" СЪВЕТИ ШЕ ПОМОГНАТ!

 

Добави Коментар

Най-четени