Автор
Христина Кирилова

Проклятието на собственика: Ето защо никога не трябва да използвате чужди вещи

На пръв поглед няма нищо смущаващо в това да използвате чужди вещи - назаем или ако са ви подарени от някого, но истината е, че това може да крие рискове за вас. Не само от хигиенна гледна точка, но и от езотерична такава. Истината е, че всеки предмет носи информация и поема от енергията на собственика си. И ако използвате тази вещ, ще поемете от енергията на предишния собственик.

Колкото и несериозно да ви звучи, това действие може да ви донесе проклятие или някаква неприятност, особено ако се е случило нещо лошо на човека, от когото сте взели предмета. Вещите имат памет за събития и ако са били собственост на нещастен човек, тогава те ще носят негативна енергия.

Това се отнася специално за бижутата, те поглъщат още по-силно от заряда на притежателя си и го предават на следващия човек. Затова традицията да се предават бижута от поколение на поколение не е никак добра. А още повече да приемате бижу от непознат.

Влиянието на вещите върху други хора се усещат по различни начини: някои може да изпитат безпокойство и тъга без причина, умора, депресия. Рядко, но се случва човек да започне да се променя, например, в характера, навиците, сякаш друга личност го е обладала.

В никакъв случай не взимайте и вещи, намерени на улицата, дори и на пръв поглед да ви се струват безобидни. Не знаете каква е историята им и не знаете при какви условия те са се оказали захвърлени навън и колко негативна енергия са поели.

Не забравяйте и че по вещите остават микрочастици от кожата на човека и когато имаме досег с тях, ние придобиваме контакт на ниво молекули с тази личност. По този начин може дори, неволно, да предизвикаме неприятно събитие в живота си.

Четете още: Талисман за късмет: Какви бижута ни пазят от зли очи и привличат пари