Автор
Теодор Муховски

Психолог: Защо жените се влюбват в друг мъж, когато са омъжени

Много жени мечтаят за един единствен мъж, който да ги обича вярно през целия им живот. Но не е ли това заблуда? И не се ли ограничаваме до подобни идеи?

Екатерина Самойлова, психолог, енерготерапевт, регресолог, анализатор, и автор на курса „Вие заслужавате щастие“, разказа какво да направите, ако една жена срещне нова любов, докато е женена. Има няколко изхода от тази деликатна ситуация. Някои може дори да са от полза за брачния съюз.

Защо една жена се влюбва в друг мъж, когато е омъжена?

Това е често срещана ситуация и нейните корени на психологическо ниво се крият във факта, че нуждите на жената в настоящата връзка не са задоволени. Ако страстта е угаснала и някой друг е успял да я разпали отново, силните чувства могат да създадат истинска суматоха в семейството.



Да вземем за пример жена, която е омъжена от дълго време, има деца и всичко изглежда стабилно и прекрасно. Но тя не чувства страст и се е омъжила, защото се чувствала комфортно по този начин. И когато в живота ѝ се появи нова авантюра, това качество на преживяване става по-важно от натрупания опит.

На по-дълбоко духовно ниво появилото се увлечение показва, че има планирани кармични сценарии. С тяхна помощ душата получава своя опит. И е невъзможно да се назове недвусмислено причината за това, което се случва. Но понякога новата любов е изкушение за преодоляване на някакъв проблем. И само честността със себе си в тази ситуация помага да се намери правилното решение.

Да се разделите със съпруга си или да спасите брака си?

Случва се връзката в брака да не е завършена, жената чувства, че иска да бъде със съпруга си. Тогава можете да работите със случващото се чрез психологически техники и по този начин да спасите семейството си. Ако връзката с вашия съпруг е остаряла и изчерпана, може би е по-добре да се разделите.

Ключовият момент тук е усещането дали е възможен съвместен път със съпруга ви в бъдеще или вече го няма.

Има специални практики, които помагат да се прекъснат енергийните връзки, да се намали степента на емоционална зависимост и да се изтрие човек от живота. Волево решение ще помогне за спасяването на брака. Временна паралелна връзка може да добави доза страст към връзката със съпруга. Има двойки, които използват флирта с други хора, за да освежат емоциите си. Има повишаване на нивото на енергията, която съпругът и съпругата насочват един към друг.



Трябва ли да кажете на съпруга си за вашата забежка?

Ако връзката със съпруга е остаряла и жената планира да го напусне, тогава вероятно ще трябва да му каже истината. Основното нещо е да го направите възможно най-внимателно и предпазливо, като сведете до минимум щетите.

Как да прекратите безболезнено брака със съпруга си?

Ако всичко е отишло твърде надалеч, имате угризения и искате да поискате прошка или планирате да разтрогнете брака, няма начин да го скриете от половинката си. Това е болезнено преживяване, така че съобщете решението си възможно най-внимателно, с уважение, без да увъртате.

Благодарете на човека и подчертайте всичките му достойнства. И тогава кажете, че понякога в живота се появява друг обект и нещата просто се случват. Желателно е да напуснете връзката си с максимално уважение, доколкото това е възможно. Съпругът е човек, когото сте избрали за свой спътник в живота, с него сте преминали през част от житейския си път. Неговият принос в определения период от живота е бил важен. Разбира се, всяка двойка преминава през развод по различен начин, има и много трудни ситуации.

За да се сведат до минимум негативните последици за децата и тяхното собствено бъдеще, е много важно да се опитате да преминете през раздялата с най-голямо достойнство и грижа за всички. Ако е необходимо, е полезно да се обърнете към психолози, за да смекчите евентуален скандал или драматичен завършек.



Поискайте прошка и прекратете хармонично връзката си

Седнете изправени, почувствайте тялото си, дъха си, позволете си да се отпуснете. Поемете дълбоко въздух и издишайте. Освободете се от мисли, тревоги, грижи. Представете си душевен въображаем партньор, който е на една ръка разстояние от вас му кажете мислено какво чувствате към него в този момент. Разкажете му всичко, за което не сте имали време да изразите по-рано. Може да са всякакви думи. Важно е да изпразните вътрешното емоционално пространство, позволявайки на потока от емоции и думи отвътре да тече безпрепятствено. Душевният партньор приема всичко, което казвате.

След това е време да върнете енергиите, които са заседнали във вашите полета, така че да не ви дърпат един към друг. Завършете, като кажете: „Прощавам, благодаря и ви освобождавам напълно сега. Вие сте свободни да преминете към нов кръг от живота си.“

Не забравяйте да си кажете след това: "Прощавам, благодаря и се освобождавам напълно сега. Свободна съм да отида в нов кръг от живота си." Попитайте се как се чувствате, когато изричате тези думи. Сега можете леко да се върнете от медитация. Практиката може да се повтаря без ограничения.

Връзките са житейски уроци. Трябва да разберете защо сте изправени пред тази ситуация и внимателно да вземете единственото правилно решение. И също така с най-малко травми и болки да направите промени в живота си, ако това е необходимо.

Четете още: Какво е колелото на баланса и как да го използвате правилно