Психолози благодарят на Меган Маркъл: Ти спаси много хора от самоубийство

10 март 2021 | 09:20
10479
7
снимки: Getty Images
7

Вече цял свят видя взривяващото интервю, което Меган и Хари дадоха пред Опра Уинфри. Херцозите издадоха наистина шокиращи факти от живота в семейството, преди да заминат за САЩ, но един сякаш успя да изпъкне сред всички. Може би вече се досещате, че става дума за признанието на Меган, че е била на крачка от самоубийство, при това по време на бременността си с Арчи. 

Откровението разтърси света и подтикна цяла редица уважани експерти и психолози да приветстват искреността ѝ. Меган сподели, че се е чувствала безкрайно огорчена и тъжна в месеците след сватбата си с Хари, а суицидните ѝ мисли я карали не само да се страхува, но и да се срамува. Херцогинята признава, че дълго време е криела дори от съпруга си какво се случва в душата ѝ, но е категорична, че ако не му беше споделила, вероятно наистина е щяла да сложи край на живота си.

Маркъл си припомни едно от събитията, по време на които се е чувствала най-зле. Това се случило през януари 2019 г. а Роял Албърт Хол. Тогава тя стиснала силно ръката на Хари с думите: "Не мога да бъда сама". Спомня си, че по време на представлението, което било изнесено тогава, тя се възползвала от загасените светлини, за да пророни няколко сълзи. След края, когато лампите светнали, е почистила лицето си и отново се усмихнала, сякаш всичко е наред. 

принц Хари, Меган Маркъл

Меган продължи изповедта си пред Опра, като сподели, че Хари е опитал да ѝ помогне, като се обърнал към кралското семейство. Той пожелал любимата му да получи професионална помощ за психическото ѝ здраве, но получил категоричне отказ. Тогава двойката започнала да обмисля за пръв път оттеглянето си от фамилията.

Както вече споменахме, редица психолози приветстваха искреността на Меган. Един от тях бе Джейсън Моузър, проф. по психология в университета в Мичиган:

"Въпреки натиска да бъде "нормална" и перфектна е бил толкова силен върху Меган, тя намери сили да покаже ранимостта си пред света и това е нещо наистина голямо." 

Той добавя, че колкото повече влиятелни личности като нея споделят за душевните си проблеми, толкова повече ще вдъхновят всички онези, които се срамуват да потърсят помощ. А това би бил огромен напредък за човечеството. Идеята, че хора като нея не са перфектни и те преживяват върхове и падения като всеки един от нас, е наистина много важна и окуражаваща за всеки, който страда от ментални проблеми. Защото няма нищо по-нормално и човешко от това да имаш проблеми, да правиш грешки и да потърсиш помощ.

Много други експерти споделят мнението на Моузър и заявяват, че е крайно време депресията и душевните проблеми да бъдат приети насериозно и да спре дискриминацията срещу страдащите от такива. Редица психолози са категорични, че в обществото все още психическите проблеми са тема табу, а с признанието си Меган Маркъл е успяла да направи важна крачка в разрешаването на този казус.

принц Хари, Меган Маркъл

Четете още: Кейт Мидълтън - злата етърва, която разплака Меган преди сватбата, а кралското семейство лъже

Още по темата

Коментари

7 Гост
  13 март 2021 | 14:46 отговор
 

Стига с тая никаква актриса.....

 
6 Диди
  12 март 2021 | 15:27 отговор
 

Златотърсачките завършват така. Вземат каквото могат и бягат. Първият съпруг - вратичка в хоринуд, втрият - прозорче към света.

 
5 Лилиана миткова таллоне швейцариа бслгариа
  11 март 2021 | 02:52 отговор
 

Аз сащо не се срамувам да пиша че сам имала критични моменти вав моя живот независимо че сам сас седем дипломи и сам мислила много пати да се самобия не от лесен живот да загубих си годеника швейцарец по млад от мен преди да се ожениме той загина сам вав катастрофа какво ми е било мислите на мене на душата да загубиш импровизаменте мажа който ме е обичал най много изпаднах в далбока депресия и реших че и аз трябва да си сложа край на живота но в този момент майка ми беше и ме закара в психиатрична клиника за да ме лекуват и все още страдам от психични проблеми и които хора са интелигентни и чуствителни ще ме разберат затова пожелавам никой да няма психични проблеми с далбоко уважени кам всички хора

 
4 Лилиана миткова таллоне швейцариа балгариа
  11 март 2021 | 02:33 отговор
 

Меган Меркел е много високо интелигентна и вазпитана сащо така и нейният сапруг принц Хари е високо интелигентен и вазпитан и никой няма право да ги критикува те са си в пълното право да дават интервю и всеки има право да сподели какво му е на душата вклучително и те аз напално ги подкрепям

 
3 Лилиана миткова таллоне Швейцария балгариа
  10 март 2021 | 23:24 отговор
 

Меган Меркел е прекрасна вазпитана интелигентна принцеса и нейниат сапруг принц Хари са прекрастно семейство и тяхното сладко и хубаво принчипе Арчи да са живи и здрави и много щастливи и момиченцето което носи вав утробата си меган сам сигурна че ще се роди красива принцеса като мама меган и татко Хари пожелавам искрено на това младо семейство безкрайно щастие и касмет и далаг далаг да вместен щастлив живот

 
2 hehe
  10 март 2021 | 19:19 отговор
 

ако някой може да плаче цяла нощ, защото е спорила за роклята на шаферката, то май наистина има нужда от много, много специализирана помощ...

 
1
  10 март 2021 | 11:11 отговор
 

Треторазрядна актриса. И тази роля не я играе много добре.

 

Добави Коментар

Най-четени