Автор
Ева Григорова

Родената в Украйна Мила Кунис: Смятам се за американка, но най-голямата ми гордост е, че съм украинка

Мила Кунис и нейният съпруг Аштън Кътчър обещаха да дарят 3 милиона долара за хуманитарна помощ, насочена към бежанците от Украйна.

В допълнение към това те направиха своя страница в сайта за набиране на средства GoFundMe, чиято цел е да набере 30,000,000 долара за Flexport.org и Airbnb.org, които според тях са двете организации, които активно осигуряват незабавна помощ на хора в нужда.



Мила, която е родена в Чернивци - град в Югозападна Украйна, се появи във видео, заснето заедно с нейния съпруг Аштън Къчър. Така тя наруши мълчанието си относно военния конфликт, който започна преди седмица. Мила нарече военните действия “опустошителни”.

“Родена съм в Чернивци в Украйна през 1983 г. Дойдох в Америка през 1991 г. Винаги съм се смятала за американка” - разкри 38-годишната актриса.

"Горда американка. Обичам всичко, което тази държава направи за мен и моето семейство. Но днес никога не съм била по-горда от това, че съм украинка" - допълни тя.

Аштън пък добави от себе си, че никога не се е гордеел повече от това, че е омъжен за украинка.

View post on Instagram
 


“Нещата, които се случиха в Украйна, са опустошителни. В света няма място за такава нечестна атака срещу човечеството” - допълни Кунис.

44-годишният Аштън пък посочи смелостта на народа на родината на съпругата си, като освен това наблегна на факта колко е важно да обърнем внимание на нуждите на хората, които са избрали сигурността.

“Събираме средства, за да подпомогнем помощтите, които ще имат непосредствено въздействие върху изключително необходимата хуманитарна помощ в тази част на света. Основното предизвикателство в момента е логистиката. Необходимо е да осигурим настаняване и стоки от първа необходимост в този район” - обясни Аштън.



Мила Кунис пък допълни, че заедно с Къчър са решили да дарят 3 милиона долара от собствените си средства в подкрепа на каузата. Според нея транспортната компания Flexport организира доставки на хуманитарна помощ за Полша, Румъния, Ункария, Словакия и Молдова.

Според двамата актьори междувременно пък AirBnB осигурявала краткосрочно настаняване на бежанци, които искат да напуснат Украйна.

“Украинците са силни и смели, но това, че си силен и смел не означава, че не заслужаваш подкрепа. Трябва да подкрепим народа на Украйна” - допълни Мила.



В момента двамата са набрали 2,700,000 долара, като основното дарение за тяхната страница е направено от инвеститора от Силиконовата долина Рон Конуей, който е известен с прякора си “Супер ангела”. Конуй дари 2,500,000 долара за каузата.