Днес попаднахме на една нелепа история за фотосесията на красива рускиня, която без да знае, извършва престъпление и е арестувана.



Провинението на рускинята Ксения Калугина е,че позира за снимки по сватбено бельо в руините на стара православна църква. За лош късмет подобно деяние в Русия се наказва от закона. Затова сега фотографът и моделът са заплашени от 3 години затвор.

Русия има консервативни традиции по отношение на християнството, като влизането в църква без воал се смята за грях. Гореспоменатата църква не е изключение - въпреки че е много стара, в нея все още се извършват богослужения.



По случая е започнало разследване. Списанието, за което са правени снимките, пък е поднесло публично извинение за обидата, нанесена по време на фотосесията.

Всъщност според закона проявата на публично неуважение към обществото и опитът за накърняване на чувствата на вярващите се наказва с до една година затвор. Ако това се случва на място, предназначено за богослужения, присъдата скача до три години лишаване от свобода. Санкциите могат да бъдат дори още по-големи в случай на погазване на закона за свободата на съвестта, свободата на богослуженията и религиозните организации.



Четете още: Типовете жени, които влудяват мъжете

Ходили ли сте скоро на сватба и видяхте ли колко разголени гости и булки влизат през прага на църквите ни. Има ли разлика дали си по бельо или с гол гръб и къса черна рокля по време на църковното богослужение? Руснаците ли са прекалени пуритани или ние станахме твърде либерални през последните години?