Сестрите на Даяна били против брака ѝ с Чарлз, тя винаги била "излишната принцеса"

11 септември 2022 | 01:04
20063
5
Инстаграм, Getty images
5

На 29 юли 1981 година принц Чарлз и Даяна Спенсър сключват брак на приказна церемония, която остава в историята като сватбата на века.

Красивата и свенлива Даяна печели от пръв поглед любовта на британците. И те нямат търпение да я нарекат своя принцеса.

Сестрите на Лейди Ди обаче съвсем не споделяли еуфорията на обикновените хора.

Лейди Сара Маккоркодейл и баронеса Джейн Фелоуес никога не са крили, че приемат с резерви и смесени чувства новината, че по-малката им сестра ще се омъжва за наследника на британския трон.

В навечерието на сватбата през 1981 г. Сара и Джейн са били обзети от безпокойство. Въпреки че тогава таблоидите тиражират историята, че сестрите завиждат на Даяна за „големия удар”.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Once upon a time we had it all. Somewhere down the line we went and lost it"

Публикация, споделена от (@diana.princess.wales) на

Според кралския експерт Андрю Мортън, баронеса Фелоуес била убедена, че Даяна ще бъде принудена "(постоянно) да се бори, за да се справи (с живота в кралското семейство)". Така пише Мартън в книгата си "Даяна - Нейната истинска история от първо лице".

И наистина – Даяна се опитваше да се докаже във всеки един момент. Че изглежда добре, че е достойна за принцеса, че може да поеме отговорността да бъде съпруга на Чарлз и да се справи с ангажиментите.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

First to the finish line gets to be a Princess ♥

Публикация, споделена от (@diana.princess.wales) на

Според Мортън, в края на брака си Даяна се е стремяла да върне всичко. Не искала скъпата кола, не е искала да бъде на показ.

Сара от една страна се радвала за по-малката си сестра, но от друга признавала, че много ревнува от славата, която я е връхлетяла. „Отне й известно време, за да свикне с факта, че Даяна ще стане принцеса на Уелс", пише още Мортън.

По думите му, средната сестра е била доста по-практична. „Тя сподели еуфорията на бъдещата булка. Но тъй като бе съпруга на личния секретар на асистента на кралицата, тя не можеше да не се притеснява дали Даяна ще се справи с живота в двореца. Тя се страхуваше, че Ди няма да може да се впише и ще се почувства ненужна и излишна", казва в книгата си Андрю Мортън.
 

Сватбата на Чарлз и Даяна, провела се в катедралата "Свети Павел" бе определена от медиите за истинска "приказна сватба".

За съжаление, "приказката" продължи по-малко от десетилетие, а официалният й край бе сложен през 1996 г., година преди трагичната смърт на принцесата на Уелс.


Четете още: Крал Чарлз Трети с откровено обръщение към нацията: Отдавам почит към паметта на моята майка и нейния живот в служба!

Още по темата

Коментари

5
  01 август 2022 | 13:14 отговор
 

 
4 няма
  29 юли 2022 | 09:33 отговор
 

няма ли гилотина за тия принцове, принцеси, крале и кралици???? да живее републиката. републиката е истинската демокрация. тия са монархия

 
3 ПРОРОКА
  26 април 2021 | 15:52 отговор
 

КОЙТО Е ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИН ИЛИ ИСТИНСКИ МЮСЮЛМАНИН,ДА ВЗЕМЕ КАКВОТО ОРЪЖИЕ НАМЕРИ И ДА ЗАПОЧНЕ ДА ИЗТРЕБВА КУЧЕТАТА !!! БОЖИЯ ГНЯВ ИДВА НА ЗЕМЯТА И НЯМА ДА ПОЩАДИ НИТО ЕДИН ПРИЯТЕЛ И СЪУЧАСТНИК НА КУЧЕШКИЯ РОД !!! ИМАТЕ ЕДИН МЕСЕЦ !!!

 
2
  28 април 2020 | 22:38 отговор
 

 
1 Жана
  25 април 2020 | 21:32 отговор
 

Принц Чарлз е грозен глупак , не знам си кое поколение по ред духачи на Родшилдови , "кралско" семейство поклонници на дявола. Да умрат всичките !

 

Добави Коментар

Най-четени