Автор
Кристина Кирова

Шокиращи открития за последните дни от живота: Даяна планирала да избяга в САЩ без Уилям и Хари

Седмици преди катастрофата, която сложи край на живота на Даяна, принцесата планирала да избяга в САЩ заедно с тогавашната си любов Доди ал-Файед и да изостави напълно синовете си принцовете Уилям и Хари.

Сензационното разкритие бе направено от бодигарда на Даяна - Лий Сансъм в мемоарите му, който е бил до нея в дните преди фаталния инцидент. Принцесата обмисляла да разкаже на папараците във Великобритания за плановете си да замине завинаги за САЩ, за да предпази синовете си от медиите. Самата тя се чувствала изключително притисната от пресата на Острова и споделила на бодигарда си, че каквото и да направи, винаги срещала критика от тяхна страна.

View post on Instagram
 

Именно изданията били причината Даяна да пожелае бягството си отвъд Океана. Тя живеела с мисълта, че в щатите е обичана личност и нямало да има никакви неприятности с тамошните медии. Единственото, което принцесата искала, било спокойствие, което така и не намери до смъртта си...

Лий споделя още, че тя била невероятна любяща майка, която била готова на всичко, за да защити Уилям и Хари. Просто нямала друг избор, освен да напусне Великобритания, за да може те да имат нормално детство без атаки от страна на журналистите, а вниманието към тях нямало да бъде толкова засилено, ако тя замине.

View post on Instagram
 

Бодигардът се подготвял усилено за момента, в който Даяна щяла да съобщи на медиите, че се мести в САЩ, тъй като интересът от тяхна страна е щял да бъде десетократно по-силен.

Лий Сансъм продължава изповедта си, като напълно отрича широкоразпространените твърдения, че принцесата е била психически нестабилна в дните преди смъртта си. Той прекарал неотлъчно до нея последните 10 дни от живота ѝ и я определя като "един от най-балансираните хора", които е срещал някога. А Лий, в качеството си на бодигард, е свикнал много добре да разпознава психическото състояние на другите.

В допълнение той е категоричен, че принцесата е била майка за пример и изключително скромен и добър човек.

Четете още: Даяна хванала Чарлз и Камила на калъп в мазе по време на парти