Тийнейджърските години са весели и безгрижни, но и двайсетте са прекрасни години. Ако, разбира се, увлечени в младостта си, не допуснем много грешки. Ето защо е добре да се замислим за някои действия, за които бихме съжалявали, когато навършим 30.

Според повечето хора, на една определена възраст вече "би трябвало" да сте женени, да имате дете, да сте завършили университет и т.н. И ако не сте, започват едни осъдителни коментари. А е важно да престанете да се съобразявате с очакванията на другите.

Един ден вашите родители ще си отидат и ще ви се е искало да сте прекарвали повече време с тях. Ако дори малко се замислите, лесно ще намерите какво да правите с тях: разхождайте се, идете на кино, театър, концерт. След време те ще бъдат прекалено стари, за да правят с вас всички неща, които би ви се искало.

Бърнард Шоу е казал "Човек може лесно да намери хора, които на 60 години са десет пъти по-богати, отколкото са били на 20 години. Никой обаче няма да каже, че е десет пъти по-щастлив". С други думи: наслаждавайте се на младостта си вместо да работите извън работно време.

Много млади хора смятат, че 30-годишните са вече възрастни. А всъщност често след третото десетилетие много хора откриват себе си, по-уверени са, успокоили са се малко и изживяват най-хубавите години от живота си.

На 20 години нашите тела са млади и могат да се справят с вредна храна, алкохол и цигари. Мислим си: "Е, какво толкова - ще си поръчам голям хамбургер с картофки!" или "Пия, пуша и нищо ми няма!". След 30 обаче нещата са различни - пълнеем по-лесно, махмурлукът е много по-тежък, а всички отрови, които консумираме, ни се отразяват много по-сериозно.

И не забравяйте: след определена възраст човек съжалява за нещата, които не е направил, а не за тези, които е.

Четете още: Типовете жени, които влудяват мъжете