Автор
Кристина Кирова

Страшната истина от новата книга на Хари: Уилям го пребил тежко заради Меган

Принц Хари, който сам избра да бъде отлъчен от кралското семейство, изстреля новите си обвинения към роднините си на Острова и за пореден път доказа, че отношенията им са почти непоправимо разрушени. Макар и след тежките събития през последните две години - смъртта на дядо му, принц Филип и на баба му - кралица Елизабет Втора, да вдъхваха все пак някаква надежда, че може да настъпи мир, херцогът на Съсекс продължава с нападките.

Поредният му удар под кръста за монархията е книгата му "Резервен", която се превърна в една от най-търсените книги в света буквално за часове. Тя дори задмина първият том за Хари Потър по популярност, а в нея Хари споделя спомените си от 38-те години като член на най-известната кралска фамилия. Разбира се, разказва и за периода, след като среща Меган Маркъл и напускането им на Великобритания.

Откакто заживя в САЩ, заедно с актрисата и двете им деца, Хари определено е много по-смел в изявленията си, а обвиненията му в какво ли не към кралското семейство не спират вече трета година. Снощи той бе гост в известно американско телевизионно шоу и по време на интервюто разкри, че според него, пресата във Великобритания е правела всичко възможно да саботира книгата му, мотивирана от настроенията в кралското семейство. По думите на Хари, членовете на фамилията усещали огромна заплаха и изпитвали истински ужас преди "Резервен" да излезе на пазара, защото нямали достъп до нея предварително.

"В книгата си съм разказал наистина много неща. Това е моята история. А тя не е удобна за другите и изпитват страх", споделя самият херцог в интервюто.

Хари продължи с изповедта си, като подчерта, че медиите във Великобритания са настроени негативно към него и Меган и преместването им в САЩ бил много неудобен за пресата ход. Принцът сподели, че му харесва да живее в Калифорния и няма никакво намерение да се завърне в Англия.

Той отправи допълнителни обвинения, персонално към брат си, Уилям, за побой. Хари разкри, че двамата са влезли във физическа саморазправа заради Меган и Уилям дори скъсал огърлицата на по-малкия си брат в боя. Причината за скандала била обида на Уилям, спрямо Меган, като я нарекъл "груба" и "трудна". След това принцът на Уелс хванал огърлицата на брат си, скъсал я и го повалил на пода.

По време на интервюто, Хари също така потвърди, че гледа противоречивия сериал на Netflix - "Короната", като призна, че дори е гледал „по-нови“ епизоди, които описват драматизирани версии на битката на покойната му майка Даяна с булимията и горчивия ѝ развод с Чарлз.

Четете още: Нов ден, ново шокиращо разкритие от принц Хари: Камила е опасна злодейка