Уаби-саби - тайната техника за съвършенство и щастие на Джесика Алба

Всяка дама се стреми да бъде красива и максимално съвършена, но истината е, че всички ние си имаме недостатъци, които прикриваме и които просто се налага да приемем. Но когато си публична личност и всички погледи са насочени към теб, е далеч по-трудно да живееш с несъвършенствата си. Просто защото всички те наблюдават и очакват да бъдеш перфектна. Е, Джесика Алба е успяла напълно да се пребори със страховете си и съмненията във външния си вид с една страхотна техника. Съветваме ви да се запознаете с метода "Уаби-саби" - философията, в която актрисата вярва и която ѝ помага да бъде най-добрата версия на себе си.

Няма перфектни хора, дори и сред холивудските звезди. Дори и Джесика Алба, която винаги е била еталон за невероятна актриса, майка и жена. И вместо да се тревожи от факта, че целият свят наблюдава всяка нейна стъпка, тя е приела уаби-саби като начин на живот.

Уаби-саби е японска философия, която се фокусира върху това, което ни заобикаля и отрича стремежа към съвършенство, който често може да доведе до стрес и дори депресия. Колкото до външните ни несъвършенства - зад всеки белег и зад всеки недостатък си има история и това го прави красив и значим. Дори и бръчките по лицето ни си имат история и говорят за житейския ни опит. И всичко, което се опитваме да прикрием, всъщност трябва да ни напомня колко много неща сме успели да преодолеем и че с всяко преминато препятствие ние ставаме все по-съвършени.

Тази философия учи човек да приема и преодолява всичко, което се случва около него. Според уаби-саби нищо в този живот не е перфектно, а красотата е в труда, който сме положили, за да постигаме целите си. Японската техника се доближава и до възприятието за "ефекта на падането" - когато хора, които са възприети от обществото за перфектни, покажат недостатъците си. Това ги прави още по-привлекателни и истински в очите на другите. Трудно ни е да повярваме, че страхотна актриса като Джесика Алба може да страда от каквито и да е недостатъци, но със сигурност ни вдъхнови да опитаме техниката уаби-саби.

Четете още: 4 бързи начина да се справите със стреса. Как действат те?